Actualidad Noticias La classificació de l´Autonòmic de Monotips per Clubs dona un gir després de la segona prova celebrada a Calp

La classificació de l´Autonòmic de Monotips per Clubs dona un gir després de la segona prova celebrada a Calp

Resultats
08 maig 2023
El Real Club Nàutic de Torrevieja puja al cim de la general i desbanca al Club Nàutic Altea i al Real Club Nàutic de Calp que baixen a la segona i a la quarta posició respectivament. És el Club Nàutic Benidorm el que es cola tercer en llocs de podi.
FVCV

Aquesta temporada el Campionat Autonòmic de Monotips per Clubs de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana consta d'un circuit compost per tres proves puntuables i compta amb un gran al·licient, l'equip vencedor rebrà l'emblemàtic i històric Trofeu que es va crear en 1993 amb la Lliga Autonòmica de Monotips. A més, si bé la FVCV va ser pionera en instaurar aquesta Lliga i crear la que seria la primera Lliga de Clubs en Match Race, ja ha comunicat que de cara a la pròxima temporada la recuperarà per a tornar a posar en marxa aquesta tradicional competició.

Segona cita del Campionat Autonòmic de Monotips per Clubs

Després de la primera regata celebrada en el Club Nàutic d'Altea, la flota s'ha tornat a veure les cares en una segona parada que ha tingut lloc en el Real Club Nàutic de Calp i que ha agitat per complet la classificació general del títol.

Els 10 equips inscrits al Campionat, procedents de 8 clubs diferents, arribaven a la badia de Calp per a tornar a veure's les cares i enfrontar-se en noves proves de flota amb judici directe en la mar. I en aquesta ocasió ho farien a bord dels Tom28, les embarcacions que el club organitzador posa a la disposició dels equips per a celebrar la regata.

Durant dues jornades les diferents tripulacions van arribar a completar un total de 17 proves que van agitar la classificació general afectant de manera directa al lideratge provisional del Campionat Autonòmic.

Perquè si al Real Club Nàutic de Calp arribava com a líder indiscutible l'equip del Club Nàutic Altea compost per Gonzalo Suárez, Marí Rierol, Juan Aziz Dahan, Guillem Serrat i Aleksis Tjurins, en donar la seua millor versió a casa i després d'obtindre en Vilamoura la medalla de bronze en l'Europeu de Monotips, en aquesta segona parada es van veure desbancats per l'equip del Real Club Nàutic de Torrevieja format per Jose Ballester, Francisco Ruiz, Isabel Wandosell, Jorge San Simón i Francisco Garré.

Un cinqué en l'última prova de la regata els va passar factura i per dos punts de diferència, els del Club Nàutic Altea baixen a llocs de plata mentre que els del Real Club Nàutic de Torrevieja ascendeixen de la tercera a la primera posició.

L'altre gran salt el va donar l'equip del Club Nàutic Benidorm que va entrar en llocs de podi i va pujar a la tercera posició gràcies a aconseguir la victòria en tres dels parcials disputats. La tripulació, composta per Mariano Cebrián, Ángel Gutiérrez, Llorenç Martínez i Sergio Moreno, va saber entendre's millor en aquesta segona cita i va signar uns millors resultats que li van permetre escalar posicions en la general.

L'equip local del Real Club Nàutic de Calp va ser el més perjudicat de la regata ja que un sisé en l'última mànega del dia els feia no sols perdre la plata provisional sinó a més, també eixir dels llocs de podi baixant al quart escaló de la general. Aquest equip està compost per Juan Carlos Albelda, Pedro Llorca, Leonard Collado, Rodrigo Álvarez i Salvador Pedro Roig.

Però res està tancat, ja que encara queda per completar-se l'última prova que del Campionat que serà decisiva. El pròxim 03 i 04 de juny els equips tornaran a veure's les cares en la tercera i última cita que tindrà lloc en el Real Club de Regates d'Alacant a bord dels J22 i on el guanyador tindrà una gran sorpresa: rebrà l'emblemàtic i històric Trofeu que des de 1993 es porta entregant al guanyador del que abans era la Lliga Autonòmica de Monotips i que a l'any que ve la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana recuperarà.