Actualidad Noticias La FVCV i l´Ajuntament d´Alboraia s´agafen de la mà per a treballar en el foment de la vela

La FVCV i l´Ajuntament d´Alboraia s´agafen de la mà per a treballar en el foment de la vela

Institucional

22 jul. 2020
FVCV
Alboraia

Carlos Torrado, president de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana; Rafel Xirivella, vicepresident de la FVCV i José Manuel Liceras, director esportiu de la FVCV, van ser rebuts ahir a l'Ajuntament d'Alboraia, al costat de Josep Miquel Moya Torres, director general de l'esport; per l'alcalde del municipi Miguel Chavarría i la regidor d'esports Zeudi Estal.

Aquesta cita va tindre com a motiu ratificar la signatura del conveni que existeix entre totes dues entitats, el qual reflecteix l'interés per col·laborar, de manera conjunta, en l'organització i el funcionament d'activitats relacionades l'esport de la vela.

D'aquesta forma, el consistori passa a formar part com a entitat col·laboradora de la FVCV i del Centre de Tecnificació de Vela Petxina de València.

La primera acció serà en el CeTDV Petxina que potenciarà la classe Fórmula Kite des de la platja de la Patacona. Així, l'ajuntament facilitarà una zona d'entrada i eixida de l'aigua en aquesta platja, excepte els mesos d'estiu, a més de zona de magatzematge per als esportistes del Programa de Tecnificació de Vela.

L'alcalde del municipi afirma que "amb això volem donar suport als esports de vela, i que troben en la nostra mar i el nostre municipi un lloc per a vindre, i quedar-se".

D'altra banda, Carlos Torrado, president de la FVCV, va voler afegir que “la FVCV ha treballat molt per aconseguir que el CSD catalogue l'activitat de vela dins del centre de tecnificació nacional de Petxina. Aquesta declaració és imminent a causa de tots els recursos i mitjans que la federació està aportant i la confiança dels esportistes que estan any a any formant part d'aquest centre d'entrenament i tecnificació”.

Respecte a la modalitat olímpica de Kitefoiling, va afirmar que aquesta “és una de les bases fortes dels nostres esportistes a nivell nacional i disposar d'una platja amb les característiques de la Patacona i d'una instal·lació en terra de suport així com la proximitat de la base de la FVCV per a les llanxes i el seu aprovisionament, era un anhel per a aconseguir que l'equip nacional realitze els seus entrenaments en la nostra aigües”.

Finalment va voler agrair al primer edil del municipi i a la regidora d'esports, “la sensibilitat i la disposició per a avançar i formalitzar aquest acord, que ens portarà junts a aconseguir ser un centre de referència mundial en aquesta especialitat, gràcies a l'accessible de la platja, el seu règim de vents tot l'any. Per al municipi, serà també positiu per les visites d'equips estrangers que ja han confirmat la seua presència per a aquest hivern, així com dels esportistes nacionals i de nostra Comunitat Valenciana que podran practicar contínuament l'especialitat”.