Actualidad Noticias L´equip autonòmic de Optimist ja navega en aigües d´Águilas

L´equip autonòmic de Optimist ja navega en aigües d´Águilas

Vela Infantil

28 jul. 2020
FVCV
València

L'equip autonòmic de classe Optimist va arribar diumenge passat al AND Juan Montiel d'Águilas (Múrcia), amb moltes ganes de tornar a l'aigua.

Aquest era un moment molt esperat per les 20 joves promeses de la vela, que estan convocades a aquesta cita. I és que han passat molts mesos en terra i per això, aquesta cita, els fa especial il·lusió.

José Manuel Liceras, Director Esportiu de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana, afirma que “els regatistes estan amb moltes ganes, perquè porten mesos sense competir i és com tornar a començar”. A més, afig, que “cal sumar, la "nova normalitat de l'esport" i cal acostumar-se a viure amb tots els protocols per la nostra salut i la dels altres. Si unim tots dos factors, la veritat és que en general hi ha molts nervis, però segur que en començar la regata s'aniran totes aqueixes cosquerelles en l'estómac”.

La FVCV, amb Liceras com a portaveu, es vol remarcar que l'objectiu d'aquesta competició “donades les circumstàncies actuals en les quals ens trobem, l'important és que tots seguim en perfectes condicions de salut. Esportivament crec que tenim regatistes amb moltes possibilitats de medalla per a poder disputar els 5 campionats tant els individuals absolut masculí i femení, sub 13 masculí i femení, com, per descomptat el de per equips”.

 

Des del primer moment que es va aprovar el campionat, la FVCV ha estat en constant comunicació amb els organitzadors per a garantir la salut de l'equip autonòmic, sent coneixedors que el Port Esportiu Juan Montiel està aplicant tots els protocols aprovats per sanitat i el CSD a través de la RFEV.

Cal afegir que els joves regatistes no van perdre la forma durant el període de confinament, ja que com afirma Liceras, “han continuat realitzant exercicis dins de les possibilitats que han tingut cadascun i una vegada han pogut tornar a l'aigua en els seus clubs, han aprofitat al màxim els entrenaments, concorde al procés de desescalada”.

Durant les primeres jornades, l'equip s'està dedicant a la posada a punt de les embarcacions, a realitzar diversos entrenaments en l'aigua, brífings tècnics i com no, als necessaris mesuraments.

Així, del 29 al 30 de juliol es realitzaran les proves del Campionat d'Espanya de Optimist i, el 31 de juliol, el Campionat d'Espanya per Equips d'Autonomies de Optimist.