Actualidad Noticias José Luis Boronat del Club Nàutic de Xàbia campió d´Espanya de Funboard Eslàlom

José Luis Boronat del Club Nàutic de Xàbia campió d´Espanya de Funboard Eslàlom

Vela lleugera

14 set. 2020
És el primer títol nacional de la seua carrera esportiva
CN Jávea
Jávea

El regatista del Club Nàutic de Xàbia, José Luis Boronat s'ha proclamat Campió d'Espanya de Funboard Eslàlom, després de les proves disputades aquest cap de setmana a Roses, a la província de Girona.

Boronat ha sigut el millor en el conjunt de les proves disputades aquest cap de setmana en el qual les condicions del vent han presentat la cara i la creu, d'una banda el divendres molt bones, el dissabte en el límit per a suspendre's la prova, el diumenge finalment no es va poder realitzar cap davant la falta de vent.

Amb tot, els regatistes van poder completar una eliminatòria sencera, i ja en aqueixa primera prova, Boronat va aconseguir la final però no va poder guanyar-la, alguna cosa que si va poder fer en la segona final disputada el dissabte amb vents “molt límits”. El que va motivar algunes protestes i la prova va ser anul·lada.  Però aquest diumenge, el propi regatista del Club Nàutic de Xàbia, va presentar una nova protesta i la prova es va tornar a acceptar per part dels Jutges. 

D'aquesta forma Boronat ha aconseguit ser el millor dels 21 participants, i els seus bons parcials li han merescut la primera posició, empatat en punts amb el segon.

Boronat s'ha mostrat molt content ja que “he estat treballant dur i l'any passat no vaig poder estar a prop per errors comesos, ara he aprés i per fi aconseguisc el meu primer títol nacional. Això no hauria sigut possible sense el gran suport del Club Nàutic de Xàbia i les excel·lents condicions de la badia, que em permeten millorar en cada entrenament”.

Així mateix ha recordat que aquest 2020 ha sigut un any molt diferent per la pandèmia del coronavirus, ja que la crisi sanitària ha obligat a cancel·lar quasi totes les proves del circuit nacional “i només s'ha disputat la de Girona”.

La pròxima cita per al regatista del Club Nàutic de Xàbia serà el pròxim cap de setmana en Port Sherry (Cadis) el Campionat d'Espanya de Foil i Raceboard, per al qual Boronat espera aconseguir les millors metes.