Actualidad Noticias Innovació, desenvolupament i estratègia, els punts clau del Congrés d´Escoles de Vela de la Comunitat Valenciana

Innovació, desenvolupament i estratègia, els punts clau del Congrés d´Escoles de Vela de la Comunitat Valenciana

Escoles
20 oct. 2023
Esta gran cita professional, que organitza la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana, ha tingut lloc en l'Alberg Juvenil Argentina de Benicàssim i ha comptat amb l'obertura de Luís Cervera, Director General d'Esports
FVCV

La Federació de Vela de la Comunitat Valenciana ha celebrat el seu XXI Congrés d'Escoles de Vela Homologades, que esta temporada ha posat el focus en la innovació, el desenvolupament i l'estratègia com a punts clau cap al Turisme Nàutic i la Generació Z.

‘A les escoles comença l'afició, és on es comença a navegar. Elles són el punt de partida de tota la cadena nàutica i sense la seua bona faena, tot el procés que ve després no existiria perquè directament no hi hauria usuaris. Són la primera baula i el seu paper és imprescindible' ha ressaltat Carlos Torrado, president de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana, durant l'obertura del Congrés.

L'Alberg Juvenil Argentina de Benicàssim i la Escola de la Mar de la localitat han sigut l'escenari en el qual les Escoles de Vela de la Comunitat Valenciana s'han reunit durant dues intenses jornades de formació, aprenentatge i networking a les quals també s'ha sumat la Vela Llatina, que ha exposat un dels seus velers en l'entrada a l'esdeveniment.

‘Estes jornades són fonamentals per a les federacions esportives, especialment en estes ocasions en les quals es reuneixen escoles de tota la Comunitat Valenciana. D'una banda, permet que de manera conjunta hi haja una actualització de continguts i novetats de la temporada, i per un altre, s'estableix una retrobament que enforteix la gran relació que hi ha entre totes les escoles de la Comunitat’ ha assenyalat Luis Cervera, director General d'Esports de la Generalitat Valenciana.

Estratègies cap al Turisme Nàutic i la Generació Z

Elaborar, determinar i definir estratègies cap al Turisme Nàutic i la Generació Z o de Cristall, han sigut dos dels punts forts d'este XXI Congrés de EVCV. Per a això, s'ha comptat amb la ponència de la psicòloga esportiva Cristina Gil, que ha aprofundit en la importància de buscar un cap referent per a aconseguir maximitzar el rendiment laboral d'estes noves generacions, que busquen constantment la immediatesa en tots els aspectes de la seua vida; i també s'ha comptat amb la intervenció de Juan Castro, responsable de la Secretaria Tècnica de Creaturisme i Marc Calabuig, tècnic de la secretària de l'àrea Activa-Esportiva. Ells han donat a conéixer este programa d'impuls a les empreses i han exposat diferents ítems per a fomentar la diferenciació de l'oferta turística valenciana centrada en el turisme nàutic.

Ponències i també taules redones en les quals s'ha parlat de present i de futur, d'objectius comuns i específics entre escoles d'administració pública i privada i s'ha posat la mirada en 2024 abordant futures metes i exposant al costat del Comité de Formació de la FVCV el Pla Pedagògic 2024-2028.

Una anàlisi de temporada molt dispar per a les Escoles de Vela de la Comunitat Valenciana

Un dels moments més esperats tant per la Federació com per les seues Escoles de Vela de la Comunitat Valenciana ha sigut la posada en comú i l'anàlisi sobre com ha anat per a cadascuna d'elles la temporada. Compartint impressions i sensacions, les escoles han pogut aconsellar-se, exposar barreres i dificultats amb les quals s'han trobat este 2023 i indagar en aquelles experiències i bones pràctiques que els han sigut útils per a avançar, créixer i millorar enguany.

En definitiva una temporada molt diversificada i plena de compromís en la qual la necessitat de Tècnics de Vela per als cursos d'estiu continua sent una de les principals de problemàtiques.

33 Escoles de Vela de la Comunitat Valenciana reben el Gallardete Blau

La Federació de Vela de la Comunitat Valenciana (FVCV) i l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) han entregat el Gallardete Blau a les Escoles de Vela Homologades de la Comunitat Valenciana durant la celebració del Congrés.

33 han sigut les escoles que han rebut esta distinció que reconeix l'esforç per complir amb els criteris establits en matèria d'ecologia i educació ambiental i han incorporat en el seu dia a dia la metodologia del Projecte Escola Blava que aposta i impulsa la cura del medi ambient. Les Escoles de Vela Homolgadas que han rebut el Gallardete Blau esta temporada han sigut:

Aloha Sport, Club Esportiu Parres Santa Pola, Club Nàutic Alacant Costa Blanca, Club Nàutic Benidorm, Club Nàutic Borriana, Club Nàutic Campomanes, Club Nàutic d'Altea, Club Nàutic de Xàbia, Club Nàutic Oliva, Club Nàutic Vinaròs, Escola de la Mar de Benicàssim, Escola de la Mar de Borriana, Escola de la Mar de Vilajoiosa, Escola Municipal Vela València, E.V Club Nàutic Marina Internacional, E.V Club Nàutic Orpesa, E.V Club Nàutic Santa Pola, E.V Club Naútico Torre de la Perforada, E.V Club de Mar Benicarló, E.V Club Nàutic Campoamor, E.V Real Club Regates Alacant, Gandia Surf, Nautilus Nautical Sports, Ocean Republik Society SL, Ohana Windsport, Real Club Nàutic Calpe, Real Club Nàutic Castelló, Real Club Nàutic València, Real Club Nàutic Dénia, Real Club Nàutic Gandia, Sensacions Nàutiques (RCN Torrevieja), Societat Esportiva Club Nàutic Campello i Windsurfing Dénia.

La part pràctica ha arribat de la mà de Decathlon ja que les escoles han eixit a la mar per a realitzar proves i conéixer en primera persona el material Decathlon PRO – RECO.