Actualidad Noticias Apoteòsic final del Campionat d´Espanya de Windsurf & IQFoil Juvenil

Apoteòsic final del Campionat d´Espanya de Windsurf & IQFoil Juvenil

Vela Olímpica
06 abr. 2021
La jornada final ha confirmat els noms dels favorits com a campions
CN Santa Pola
CN Santa Pola
Santa Pola

Els 150 regatistes que han omplit de veles la badia de Santa Pola, han posat tota la carn a la graella per a les proves que els anaven a assegurar el lloc en el campionat.

La jornada va començar amb un vent suau que se sabia que s'anava a anar intensificant al llarg del dia.

Es va iniciar la jornada de clausura amb l'eixida dels més xicotets. Tres proves van poder completar en les que Hugo Colomar (CS Formentera) va seguir en la seua línia sense deixar passar a cap contrincant signant tres primers que li han portat directe a l'or de la competició. Per darrere amb tres segons s'ha penjat la plata Pablo Momparler (CN Xàbia), el regatista més jove de la competició, i el bronze se l'ha emportat Fabio Díaz (RCM Melilla).

Canvi en la classificació general de sub 15 on ha destacat Blau Sánchez (RCM Melilla) qui ha guanyat totes les proves competides en l'última jornada col·locant-se indiscutible campiona. D'entre les dones Enrichetta Bettini (RCN Gran Canària) ha aconseguit el subcampionat i Aitana Duarde (RCM Melilla) la tercera posició. A pesar que Mateo Jimenez (CS Formentera) no ha tingut el seu millor dia, la constància durant tot el campionat l'ha col·locat campió d'Espanya masculí amb suficient avantatge sobre Sandro Portune (CN Salou) que ha aconseguit el títol de subcampió. Bruno Bárbara (RCN Gran Canària) tancava el top3 de la classe.

Billy James Coll (CN Fornells) sabia que si volia recuperar la primera posició de sub17, hui no podia fallar, i ho ha donat tot aconseguint rascar un punt de diferència podent emportar-se el títol de campió. Nicolás Madero (CMSAP – Ca’n Pastilla) ha estat prop del títol però s'ha hagut de conformar amb el subcampionat i Lluis Pérez (CN Ràpita) baixa també un escaló respecte a la jornada anterior quedant-se amb el bronze. D'entre les dones, Bàrbara Winau (CN s’Arenal) és la campiona nacional seguida d'Adriana Castro (RCN Torrevieja) e Natalia Moreno (CR Madrid).

Carlos Sánchez (CN Santa Pola) s'ha proclamat a la seua casa campió d'Espanya de Techno Plus. Eixia aquest matí amb quasi l'or ja a la seua mà i l'ha aconseguit amb una àmplia diferència sobre el segon, que ha sigut, Sergi Lafuente (CS Formentera) i el tercer, que ha sigut Tomás Mossel (CW Hispà-Francés València), havent mantingut aqueixes mateixes posicions durant tot el campionat. Cristina Padilla (RCM Melilla) és la campiona d'Espanya femenina seguida de Natalia Blanquer (CW Hispà-Francés València) que ha pujat al segon escaló i el tercer l'ha ocupat la seua companya de club Marion Lextray (CW Hispà-Francés València). 

En la categoria de IQFoil (olímpica a partir de París 2024) el comité organitzador va decidir repetir l'espectacular eslàlom del dia anterior. El regatista local Javier Clement va demostrar la seua destresa en aquesta mena de regates i amb vents suaus sent el campió d'eslàlom de la prova de hui. En T-95 Bernat Tomás (CN s’Arenal) s'ha proclamat campió d'Espanya amb 8 primers de 12 proves competides en total. Nacho Baltasar (CN Rápita) és el subcampió i Josep Estrany s'ha emportat el bronze. Naiara Fernández (CN s’Arenal) és la primera xica de la taula. En T-85 Zoe Fernández (CN s’Arenal) és la campiona d'Espanya seguida de Pilar Samalea (CN Sevilla) i Lucía García (CN Sevilla). Álex Ortega (CN Xàbia) ha sigut el primer en la classificació masculina de T-85 per davant de Joan Villalonga (CN Ràpita) i Alejandro López (CN Mar Menor).

El lliurament de premis ha tingut lloc en el Club Nàutic Santa Pola amb la presència del windsurfista local Iván Pastor, 4 vegades olímpic en RS:X, a qui se li ha dedicat el campionat. El seu company d'entrenament i campió mundial de la classe, Kiran Badloe, també ha sigut present, així com l'alcaldessa de Santa Pola, Loreto Serrano; Juan de Dios Navarro com a representant de la Diputació d'Alacant; Julio Miguel Baeza, Regidor d'esports de Santa Pola; Carlos Torrado, president FVCV; Pascual Orts, president del CN Santa Pola; i Javier Clement, director de la regata, i el seu equip.

Al llarg de tot el campionat s'han complit totes les normes de sanitat fent d'aquest un esdeveniment segur.