Actualidad Noticias Trofeu Penyal de Ifach, un desafiament entre Calp-Formentera, valedor per a l´Autonòmic de Creuers Altura

Trofeu Penyal de Ifach, un desafiament entre Calp-Formentera, valedor per a l´Autonòmic de Creuers Altura

Creuer

25 maig 2023
La regata organitzada pel Real Club Nàutic de Calp ha reunit una flota que arriba als 42 inscrits
RCN Calpe

Arranca el Campionat Autonòmic de Creuers d'Altura que aquesta temporada se celebra englobat en l'emblemàtic Trofeu Penyal de Ifach del Real Club Nàutic de Calp que compleix 34 anys d'història. 

I en aquesta ocasió la regata manté el seu format, amb dues proves: Calp – Formentera, sent la seua eixida aquest dijous 25, amb el top d'eixida a les 10.00 hores, i una segona prova que es llançarà el dissabte 27 amb el recorregut invers; Formentera – Calp.

Es tracta d'un nou desafiament per a la flota inscrita que arriba als 42 vaixells i que s'estaran jugant d'una banda el medaller autonòmic en la modalitat de creuers d'altura i per un altre l'exclusiu Trofeu Penyal de Ifach i el Trofeu Salvador Mir. 

I entre els creuers participants molt de nivell i molta qualitat. Entre els favorits ressalten sense lloc a dubte els dos més grans de la flota: Plis Play (RCN Calpe), un Swan 80 de Vicente García, o l'Alzira-Moraira (CN Moraira), Swan 75, d'Agustín Gregori. Tots dos es jugaran ser el més ràpid a completar el recorregut i lluitaran en aquesta aventura titànica. 

Però també i dins d'aqueixa eslora dels ‘grans’ trobem a l'alacantí Spaniard, (*RCR d'Alacant) amb un Grand Soleil 50, Llimbs II (CN Santa Pola) de Miguel Ángel García amb un XP 4. A ells s'uneixen tres locals com són el Jeffertje II (Grand Soleil 46), el Issabella, Carlos Momplet, encara que aquest es troba agrupat en ORC2, i el gran favorit: Ítaca IX de Manuel Gallego.
 
En la zona mitjana tenim al Guaganco d'Altea, Grec de Torrevieja, Aleph IV de la Vila Joiosa, Etreus d'Altea. En aquesta zona dels ORC2 i ORC3 es troba els de casa, del RCN de Calp i que sempre estan en plaça de podi, com són Calama o Aurora.
 
La regata, en les dues proves, tindrà seguiment en línia, mitjançant el link: https://tractrac.com/event-page/event_20230524_trofeopeon_event3/2620

Quant a les condicions de vent s'espera vent mitjà en l'eixida pujant alguna cosa en l'equador de la prova, amb una certa marejadilla.