Actualidad Noticias Els Optimist de la Comunitat inicien la temporada en el Trofeu València Vela Infantil, Copa Unicef

Els Optimist de la Comunitat inicien la temporada en el Trofeu València Vela Infantil, Copa Unicef

20 set. 2021
177 Optimist (65 Optimist A i 112 en B) competiran aquest cap de setmana, 17 i 18 de setembre, en la primera prova de la Copa Autonòmica de la FVCV
Real Club Náutico Valencia

Amb 177 Optimist (65 Optimist A i 112 en B) inscrits i en el marc del Trofeu València Vela Infantil, Copa Unicef, regata organitzada pel Real Club Nàutic de València, arranca oficialment la temporada per a la classe en la Comunitat Valenciana, ja que és la primera prova de la Copa Autonòmica de la temporada 2021-2022.
 
La millor flota de la Comunitat, juntament amb la nova fornada de regatistes que arriben trepitjant fort, oferiran durant dos dies, dissabte 18 i diumenge 19, un gran espectacle en el camp de regates ‘Manel Casanova’. Els 177 vaixells procedents de tota la Comunitat té previstes en aquestes dues jornades un total de sis proves.
 
El centre d'atenció el tindran els Optimist A, ja que molts dels quals fins fa poc estaven en B fan el salt a la màxima i una d'elles és la gran favorita: Blanca Ferrando (RCN València), vigent campiona d'Espanya i Copa en SUB13 i que ara està a dalt.
 
Però no és l'única que ha fet el salt i no serà l'única entre els grans favorits, ja que figuren entre altres el seu company de club: Carlos Espí (4t en l'Europeu de Optimist); Fernando Puig (CN Xàbia), Paloma López (RCN Torrevieja), Berta Ramón-Borja (RCR Alacant), Ramón de la Serna (CN Santa Pola) per citar algun dels 65 inscrits en aquesta categoria i que tenen opcions de trepitjar podi i arrapar els primers punts en el rànquing de la FVCV.
 
Saba nova en Optimist B, per la qual cosa és molt difícil pronosticar els que té possibilitats de concloure el top ten diumenge que ve. Destaca el CN Devesa Campoamor, qui ha aconseguit formar una bona pedrera, arribant a terres valencianes amb 9 joves promeses i en aquesta mateixa línia es troba el CN Oliva, amb 8. Dos clubs que han donat un impuls important a la seua pedrera i ja presenten equips que poden ser competitius.
 
La flota local juga a casa i aqueixos es nota. El RCN València posa en lliça a ni més ni menys que 29 regatista en aquesta categoria. També destaquen els clubs de Castelló, Torrevieja, Alacant, Calp, Dénia, el Campello i Altea amb una important representació.