Actualidad Noticias Els FVCV ha celebrat la XVIII edició del Congrés d´Escoles de Vela Homologades de manera virtual

Els FVCV ha celebrat la XVIII edició del Congrés d´Escoles de Vela Homologades de manera virtual

Institucional

05 nov. 2020
Englobat en el programa del Virtual València Boat Xou s'ha desenvolupat aquesta trobada on l'aprenentatge i el debat han sigut els protagonistes.
Prensa FVCV
Prensa FVCV
Valencia

La Federació de Vela de la Comunitat València va celebrar del 28 al 31 d'octubre una nova edició del Congrés d'Escoles de Vela Homologades de la CV englobat en la programació del Virtual València Boat Xou. Un fet que va ser possible gràcies a l'acord de col·laboració que existeix entre totes dues entitats i que feia que, després de dèsset edicions, enguany per primera vegada la trobada d'escoles fora online i en una plataforma en obert on els 21.311 visitants únics, procedents dels cinc continents, van poder visitar el nostre estand virtual així com conéixer i aprendre amb la Federació de Vela de la CV.  “Vam veure una gran oportunitat el fer coincidir el nostre congrés amb el VLCBS i aprofitar el seu magnífic desplegament tecnològic. A més, al mateix temps, promocionàvem l'estand que tindrem operatiu tot l'any entre els nostres federats” afirma Miguel Sánchez, gerent de la FVCV.

Durant quatre dies, els directors i responsables d'escoles de la xarxa, van poder participar en unes jornades on l'aprenentatge, l'anàlisi i el debat van ser els pilars fonamentes després d'una temporada que s'ha desenvolupat atípica per a tots, i on va quedar latent que malgrat les restriccions les escoles han pogut treballar i complir amb els protocols donant una imatge de seguretat. "Realitzar el Congrés dins de la plataforma del Virtual València Boat Xou ha sigut molt bona opció ja que ens ha donat l'oportunitat d'arribar a més gent. A més, per part de les escoles hem tingut molt bona resposta ja que es van connectar més del 90% d'elles. Dins de la dificultat de poder realitzar el congrés per la situació en la qual estem, fer-lo de manera virtual ens va permetre retrobar-nos, veure'ns les cares i analitzar i compartir opinions sobre l'estat del sector. En definitiva, va ser un èxit." assegura Nicolás Ripoll.

El congrés va arrancar amb una anàlisi de la temporada on es va posar en valor la predisposició de les escoles a treballar en el projecte de la xarxa d'escoles homologades de la FVCV, l'elevat nivell de formació dels seus tècnics, així com l'estabilitat laboral dels directors i caps de monitors. A més, també es va realitzar una taula redona amb la vista posada en els objectius de 2021.  “Promoure la proximitat aprofitant el gran descobriment de les reunions virtuals o oferir nous serveis i eines de gestió són alguns dels objectius que s'ha posat la FVCV de cara al pròxim any” declara Luís Faguas, director de la xarxa d'Escoles de la Federació.

També va haver-hi temps per a l'aprenentatge i la formació a través del tractament de temàtiques com les eines de gestió digital en una escola de vela. Ací els tècnics van poder veure i conéixer una plataforma integrada per a avaluar i fer un seguiment exhaustiu dels seus alumnes d'una manera àgil i senzilla. “Considerem important, integrar aquest camp en el congrés ja que el Velapass és la pedra angular del nostre pla pedagògic i és important dotar a les escoles de noves eines digitals per al desenvolupament de les seues activitats”  sentencia Jose Manuel Liceras, director esportiu de la FVCV. 

La cultura i el medi ambient van ser les altres dues temàtiques clau dins del XVIII Congrés. De la mà d'Eva García i Virginia Yuste de l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor es va desenvolupar una taula redona sobre el projecte d'Escola de Ciri Blau i el programa ‘Bandera Blava’. I va anar amb el Tinent de Navili Juan José Esteban i el coordinador de l'Acadèmia Nàutica de la FVCV, Alberto Luis amb qui es va abordar el projecte de la Cultura de la Vela a la Comunitat Valenciana.