Actualidad Noticias La vela nacional i internacional entrenarà en el CeTDVela Petxina

La vela nacional i internacional entrenarà en el CeTDVela Petxina

Vela Olímpica
26 nov. 2020
El Centre de Tecnificació Estatal de Vela de la Comunitat Valenciana està d'enhorabona. El gran pas que ha donat enguany, amb el qual s'ha convertit en centre nacional, ha suposat que un gran ventall d'avantatges s'haja obert per als integrants autonòmics, que ara podran gaudir molt més d'allò que els apassiona, la vela.
Prensa FVCV
Prensa FVCV

Una de les novetats més importants és que esportistes de tot el territori espanyol vindran a entrenar al Complex Esportiu – Cultural Petxina. Però no sols això, l'arribada d'equips internacionals com l'equip anglés, Croat, Polonés de Formula Kite situarà al Centre de Tecnificació en el panorama europeu i internacional.

Els equips nacionals de ILCA seran una de les modalitats integrants del CeTDV, i alguns dels seus esportistes ens han contat que no poden haver rebut millor aquesta bona notícia, ja que suposa un avanç col·lectiu i personal.

“Una de les millors coses és poder navegar a València, ja que ara mateix estic estudiant ací.” – ha declarat Gonzalo Suárez, membre de l'equip ILCA 7, i ha afegit: “he pogut veure una progressió en la meua carrera esportiva, tant a nivell físic com tècnic en el vaixell i això m'ha permés continuar avançant i millorant, que és el que busque.”

Lara Himmes, esportista de ILCA 6, per part seua, ens ha assegurat que formar part del CeTDV és per a ella una millora increïble, “tenim fisioterapeuta, nutricionista i, a més, formar part d'aquest centre ens permet, com a equip, entrenar i millorar tots junts ací a València”

La integrant Sheila Martínez celebra l'assoliment que han aconseguit, “per fi hem aconseguit que siga un Centre de Tecnificació amb programa Nacional. Això ens permetrà entrenar amb molts més regatistes de tot el territori nacional, la qual cosa serà un avantatge per a tots els regatistes de la Comunitat Valenciana.”

Però no sols aquest equip aplaudeix el gran salt que han aconseguit, l'equip de iQFoil també gaudirà dels avantatges que això suposa. Andrea Emone ens ha contat que, després del seu primer any en el CeTDV, “estic molt contenta perquè per fi han integrat el Windsurf, aprofitant la nova modalitat olímpica que és el iQFoil. El millor de poder pertànyer al CeTDV és que tinc per fi una rutina, ja que una persona especialitzada està al corrent de què m'està passant, de la meua evolució, a més d'un entrenador extern. Crec que és la forma correcta de treballar per a poder arribar a un èxit real.”

La Real Federació Espanyola de Vela també creu que el canvi a nivell estatal és una gran alegria tant per a la federació nacional com per a la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana, tal com ens compta la seua entrenadora, Lucía Reyes, “és un pas molt bo i, a més, hem d'intentar que vinga més gent a entrenar, ja no sols de la Comunitat Valenciana, si no de fora, aprofitant que València és una ciutat que té molt bona mobilitat a nivell local, nacional i internacional. És molt bon lloc per a tindre una base, els permet combinar la vida personal, amb la professional i l'acadèmica, i aquesta és una dels millors avantatges que poden tindre els esportistes del centre.

Aquesta notícia ha suposat una bona manera de tancar l'any, celebrant que el CeTDV ha sigut requalificat a nivell estatal. Una alegria que brinda al centre i als seus esportistes obrir les fronteres autonòmiques per a rebre a esportistes de tot el territori espanyol i, a més, també de país europeus.