Actualidad Noticias La valenciana Andrea Emone s´incorpora a l´equip espanyol de SailGP

La valenciana Andrea Emone s´incorpora a l´equip espanyol de SailGP

08 abr. 2021
L'atleta de IQFOIL, que aspira als Jocs Olímpics de París 2024, serà una de les dues dones que s'incorporaran a la tripulació de l'equip espanyol per primera vegada

Andrea Emone (València, 1996), atleta de IQFOIL que aspira als Jocs Olímpics de París 2024, s'incorporarà a l'equip espanyol de SailGP al costat de la canària Tara Pacheco, convertint-se en les dues primeres dones que entren a formar part de la tripulació. Totes dues atletes viatjaran a Bermudes, on aquest mes d'abril se celebrarà el primer Gran Premi de la segona temporada de SailGP, la competició de catamarans voladors més ràpids del món. 

Tant Emone com Pacheco encaixen a la perfecció en l'equip per la seua trajectòria esportiva i pels seus valors. Es tracta de dos perfils polivalents que poden adaptar-se a les necessitats de l'equip. Les dues se sumaran a l'equip durant aquesta temporada i participaran activament en els entrenaments. 

La incorporació de talent femení a la competició és un dels objectius de SailGP en la seua iniciativa “Race for the Future”. Es pretén incloure a dones al més prompte possible, ja que retardar-ho, implicaria eixamplar la bretxa ja existent entre l'home i la dona. També, es vol donar oportunitats d'entrenament específiques per a les dones. En aquest sentit, l'equip espanyol està creant una “Foiling Base” en Port Sherry (Cadis) que inaugurarà al maig, amb el qual podrà continuar desenvolupant el talent femení. Un dels escenaris que SailGP contempla és la creació d'una lliga paral·lela només de dones, però per a això, primer s'han de formar a les dones en posicions clau del vaixell. 

“Les 20 candidates que es van presentar, tenien un gran nivell. Finalment, es va triar a Tara per la seua experiència amb catamarans voladors i les seues campanyes olímpiques. Andrea és un diamant en brut. Té molt potencial i està acabada de llicenciar en enginyeria aeroespacial, sumarà segur en l'anàlisi de les dades que és tan crucial per a nosaltres”, afirma María de la Mar de Ros, CEO del Spain SailGP Team i única dona al capdavant d'un equip de SailGP. 

Emone, l'aspirant a París 2024, i Pacheco, atleta olímpica a Londres, Riu i Tòquio

Andrea Emone, enginyer aeroespacial, ha estat molt vinculada al IQFOIL, on compta amb una medalla de bronze en el European Championship Techno+ 2014 i va quedar en el Top 10 del World Championship Techno+ 2016. En el camp de la vela, té experiència amb embarcacions de classe TP52, comptant amb dos Campionats del Món com a analista de dades. Va començar en el món de la navegació quan tenia 8 anys i en veure la Copa Amèrica a València va dir “jo vull ser ací”, sembla que complirà el seu somni. Actualment aspira a participar en els JJOO de París 2024. 

Per part seua, Tara Pacheco, graduada en Enginyeria Nàutica i Transport Marítim, compta amb una àmplia experiència en les classes 470 i Nacra 17. Amb la primera va participar en els JJOO de Londres en 2012 i amb el Nacra, va participar en els JJOO de Riu 2016. Enguany participarà també en Tòquio juntament amb Florián Trittel, co-skipper de l'equip espanyol. En totes dues classes compta amb diversos podis en campionats mundials i europeus, a més de ser nominada com a millor regatista de l'any per la ISAF, entitat que regula l'esport de la vela a nivell mundial. Tara és una apassionada pel medi ambient i ajudarà també a l'equip a guanyar la carrera per la sostenibilitat que la Lliga s'ha proposat com a objectiu.

Inici de la segona temporada a Bermudes el 24 d'abril

La primera de les huit cites de la segona temporada de SailGP tindrà lloc el 24 i el 25 d'abril a les Illes Bermudes. La competició s'ha convertit en una de les més importants del món de la vela, sent els catamarans voladors més ràpids, capaços de superar els 50 nusos (100 km/h). 

En SailGP cada equip representa a una nació. Actualment, la competició compta entre les seues files amb els equips d'Austràlia, Dinamarca, Espanya, els EUA, França, Gran Bretanya, el Japó i Nova Zelanda. Cada equip competeix amb el mateix model de vaixell, el F50, on les innovacions s'incorporen en tots els vaixells per igual. Tots i cadascun dels equips estan formats pels millors regatistes de diferents classes que han participat en competicions com la Copa Amèrica, la Ocean’s Race i els JJOO, entre altres.

Aquesta segona temporada es disputarà entre abril d'enguany i març de 2022. Les ciutats que es visitaran són Bermudes, Taranto (Itàlia), Plymouth (UK), Aarhus (Dinamarca), Saint-Tropez (França), Cadis (Espanya), Christchurch (Nova Zelanda) i San Francisco (USA). En cadascun d'aquests esdeveniments es competeix durant 2 dies, on es corren 3 carreres de 15-20 minutos, molt pròximes a la costa, la qual cosa permetrà al públic gaudir de l'espectacle en tota la seua esplendor.

Cadis, Andalusia, seu del Gran Premi d'Espanya de SailGP en 2021 i 2022.

La badia de Cadis acollirà el 9 i el 10 d'octubre el Gran Premi d'Espanya, Cadis - Andalusia, que coincidirà amb el pont de la Hispanitat i el V Centenari de la Primera Volta al Món de Magallanes i Elcano. Tot això ofereix a la regió una oportunitat de desenvolupament en l'àmbit esportiu, així com una oportunitat per a reforçar la seua oferta turística.

El Gran Premi d'Espanya, compta amb el suport de la Conselleria de Turisme de la Junta de l'Andalusia a través dels fons FEDER, així com de la resta d'administracions i institucions locals; Diputació de Cadis, Ajuntaments de Cadis, Port de Santa María, Rota i Puerto Real, UCA, Zona Franca, Confederació d'Empresaris i Armada Espanyola. La data, triada estratègicament, suposa una oportunitat de promocionar el turisme nacional i internacional a Andalusia, així com maximitzar l'impacte econòmic de l'esdeveniment, que es calcula entre 20 i 30 milions d'euros.