Actualidad Noticias La regata 200millas a2 segueix avant amb més de 37 embarcacions inscrites

La regata 200millas a2 segueix avant amb més de 37 embarcacions inscrites

Creuer

25 febr. 2021
Després de l'ajornament de l'eixida, que estava prevista per al passat 26 de febrer, la 35 edició d'aquesta regata d'hivern queda programada per al primer cap de setmana de març, la qual compta hui dia amb més de 74 regatistes inscrits procedents de la Comunitat Valenciana i tot el territori nacional
CN Altea
CN Altea
Altea

La 35 Edició de la Regata d'Hivern 200 milles a2 organitzada pel Club Nàutic d'Altea, després d'ajornar-se la seua eixida una setmana a causa de les recomanacions de prevenció Covid-19, es disputarà els pròxims dies 5, 6 i 7 de març de 2021 i serà prova puntuable per a la Copa d'Espanya de Creuers A2.
A pesar que estava permesa la seua realització a l'ésser una competició oficial federada d'àmbit internacional i de caràcter no professional, segons detallava la resolució de 19 de gener de 2021 de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, el comité organitzador va decidir ajornar la regata fins que la situació sanitaría fora més favorable i després de la implantació de mesures més permissives respecte al sector esportiu. Mancant una mica més d'una setmana perquè done el tret d'eixida aquesta mítica regata de creuer en el Mediterrani ja són 37 les embarcacions inscrites, procedents de la Comunitat Valenciana, Catalunya i de tot el territori nacional. Entre els participants es troben alguns dels guanyadors de les passades edicions, com són l'embarcació Bruixot (Alberto de Castro, Axel Rodger), El Carmen Elite Sails (Jose Coello, Javier Coello) i Maverta (Jose Ballester, Andrés Manresa).

Després d'ajornar-se l'eixida, tots els terminis de la regata van quedar prolongats 7 dies naturals, de tal forma que el termini d'inscripció (link: https://www.cnaltea.com/200millasa2/formulario-inscripcion.php) finalitzarà diumenge que ve 28 de febrer (inclusivament). Serà llavors quan es donen a conéixer als regatistes que assumiran el repte de recórrer les 200 milles que separen Altea d'Eivissa i volta, sota les dures condicions meteorològiques de l'hivern.

Les 200 milles a2 d'Altea es van iniciar l'any 1987, una època en la qual els avanços de localització GPS encara no havien arribat, i molts dels sistemes de seguretat que s'utilitzen hui dia en les regates no existien. L'aventura de navegar a l'hivern a dos tripulants la distància que ens separa de les Pitiüses era tot un risc que pocs estaven disposats a assumir. Malgrat els avanços en navegació i en materials nàutics dels velers, hui dia aquesta regata continua estant a l'abast de tan sols uns pocs, i el desafiament continua sent aconseguir acabar la regata i aconseguir la línia d'arribada a Altea. En l'última edició dels 37 vaixells que van prendre l'eixida tan sols 20 van aconseguir completar el recorregut i acabar la regata.

Els vaixells participants es classificaran mitjançant ORC, Offshore Racing Congress, un sistema internacional de compensació de temps que varia depenent de les característiques de cada embarcació. La regata podrà seguir-se en temps real a través de la pàgina web de la regata www.200millasa2.com. Tots els vaixells participants portaran instal·lat un sistema GPS amb la finalitat de poder realitzar el seguiment via satèl·lit. La competició també podrà seguir-se des dels dispositius mòbils en les apps TracTrac per a Android i per a IOS.