Actualidad Noticias La FVCV es converteix en la primera Federació de Vela de tota Europa que aconsegueix una acreditació per a participar en el Programa Erasmus + 2021-2027

La FVCV es converteix en la primera Federació de Vela de tota Europa que aconsegueix una acreditació per a participar en el Programa Erasmus + 2021-2027

23 jul. 2021
Això li permet a la FVCV establir connexions a nivell internacional i intercanviar metodologies formatives i models de gestió amb escoles, empreses i federacions homòlogues de països com França, Itàlia o Suècia
FVCV
FVCV

A la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana se li ha concedit una ‘Acreditació Erasmus’ en l'àmbit dels Ensenyaments Esportius i la Formació Professional que la converteixen en la primera Federació de Vela de tota Europa que aconsegueix accedir a un programa d'aquesta modalitat. La qualitat i la professionalitat que caracteritzen a INEMAR, han sigut els detonants perquè aquest Institut d'Ensenyaments Esportius de la Mar, siga inclòs en Programes Europeus.


Aquesta distinció, atorgada per l'Agència Espanyola Erasmus (Sepie), certifica que la FVCV participarà en el Programa Erasmus + 2021 – 2027 i li donarà l'oportunitat als estudiants i al professorat de Tècnics Esportius de Vela i de cicles formatius relacionats, de ser becats per a fer les pràctiques en països referents de la Unió Europea com França, Itàlia, Suècia o Malta. Al voltant de 100 mobilitats han sigut aprovades tant per a docents com per a estudiants de totes les escoles que participen.


Una gran notícia per als nostres alumnes i professors, però també per a la nostra entitat, ja que aquesta acreditació ens permet, com a federació autonòmica, establir connexions internacionals amb diferents escoles, empreses i federacions homòlogues als països de destinació, permetent l'intercanvi de metodologies formatives i models de gestió a partir del curs entrant.


Serà el pròxim 27 de juliol quan s'òbriguen les preinscripcions per a tots aquells alumnes que vulguen accedir als cicles inicial, final o superior de Tècnic Esportiu de Vela i puguen optar així a aquest Programa Erasmus.


D'altra banda, cal destacar que aquesta distinció permet que la Federació coordine un consorci que inclou a Escoles de Tècnics Esportius de Vela i Centres d'FP que ofereixen cicles formatius relacionats amb el món nàutic, de quatre comunitats autònomes: Comunitat Valenciana, Catalunya, Illes Balears i Múrcia.


Amb l'objectiu de preparar a l'alumnat per a l'activitat professional i facilitar la seua adaptació al món laboral, augmentar les seues competències lingüístiques, personals i professionals, la FVCV se suma amb molta il·lusió a aquest innovador Pla Erasmus on la sostenibilitat i l'educació mediambiental són una part fonamental en la formació dels futurs tècnics. A més, parlem d'un programa que impulsa la candidatura de la Vela com a Patrimoni Històric i Cultural Europeu per ser un instrument de foment de l'esperit europeu, de l'intercanvi cultural i de la diversitat.

Related links