Actualidad Noticias La FVCV celebra el Dia Mundial del Medi Ambient de la mà del projecte Escola Blava

La FVCV celebra el Dia Mundial del Medi Ambient de la mà del projecte Escola Blava

Escoles

04 juny 2021
28 escoles de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana s'han sumat al projecte d'Escola Blava
FVCV
FVCV

El 5 de juny és una de les grans dates del calendari per ser el Dia Mundial del Medi Ambient i, el d'enguany, és un dels més especials perquè la FVCV el celebra al costat del projecte Escola Blava. Aquest fenomen social ja compta amb la participació de 28 escoles de vela de la Comunitat Valenciana.

 

Un projecte per a lluitar pel benestar del medi ambient

Aquesta jove iniciativa promou i reconeix l'esforç per complir amb els criteris establits en matèria d'ecologia i educació ambiental. Creada juntament amb la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana, centra la seua activitat en les metodologies de Bandera Blava i del programa Ecoescuelas, Este proyecto es un ejemplo de cooperación entre la Asociación de Educación Ambiental y del Consumidor (ADEAC) y la Fundación para la Educación Ambiental (FEE), organismos públicos y otras entidades sin ánimo de lucro, a nivel internacional, estatal, autonómico y local.

 

Difusió de les metodologies de Bandera Blava i del programa Ecoescuelas

A través dels programes internacions de la FEE, que es van començar a planificar l'any passat, s'ha creat una metodologia específica per a escoles de vela. A més, també compta amb una sèrie de materials, tant didàctics com lúdics, perquè les escoles de vela els puguen emprar al llarg de tota la temporada.

 

Les auditories com a instrument d'educació ambiental

Els 28 centres han començat la seua marxa amb les ecoauditories, una eina molt útil per a valorar internament l'estat actual de les instal·lacions i del treball diari de cada escola. Gràcies a aquesta anàlisi es poden desenvolupar els conseqüents plans de millora a nivell ambiental de l'escola i didàctic amb els alumnes. Així, es pretén sobretot millorar la conscienciació en la cura del medi ambient dels usuaris.

 

El gallardete blau com a premi a cura del medi ambient

Les escoles que complisquen amb la metodologia de Bandera Blava i desenvolupen els programes Ecoescuelas, seran premiades amb un gallardete blau com a signe del seu compromís amb la cura del medi ambient i, especialment, del medi marí.