Actualidad Noticias La Cutty Sark Formula Kite Spain Sèries arriba a València

La Cutty Sark Formula Kite Spain Sèries arriba a València

Vela lleugera
07 maig 2021
La regata, que es disputarà entre els 7 al 9 de maig, s'ha presentat hui en la Fundació Trinidad Alfonso i en la qual prendran part prop de 90 regatistes procedents de 18 països de 4 continents
FVCV
FVCV

La tercera prova del circuit Cutty Sark Formula Kite Spain Sèries (FKSS), que se celebrarà en aigües de València entre els dies 7 al 9 de maig, ha sigut presentada hui en la Fundació Trinidad Alfonso, comptant amb la presència de Carlos Bauxauli, en representació de la Fundació; Sergi W. Smit, Director General de la FKKS; Carlos de Beltrán, gerent del RCN València, acompanyats pels regatistes Alex Climent, Denis Taradin i Sofía Kotliar. 
 
La regata ja ha sigut qualificada com la més nombrosa de quantes s'han celebrat en aquest important circuit de ‘kitefoil’, modalitat de vela que entra en el programa dels JJOO de París 2024. La cita de la capital de Túria, organitzada per FKSS i el RCNV, amb la col·laboració de la FVCV, comptarà amb prop de 90 regatistes procedents de 18 països de 4 continents.
 
Molt de nivell i molta qualitat a la platja de Pinedo, ja que altra dels quals hui han sigut presents en la Fundació, València i Castelló gaudiran de regatistes de la talla com a actual número u del món, el francés Axel Mazella, Theo de Ramecourt, Connor Bainbridge, Martin Dolenc, Florian Gruber. També està inscrit l'actual guanyador del circuit Cutty Sark FKSS el rus Denis Taradin que a més lidera la general de la competició en 2021 després de les regates de Mallorca i Palamós.
 
Quant a les dones, l'elenc també és impressionant. Estarà la campiona d'Europa l'any passat la jove polonesa Julia Damasiewicz que barallarà amb Elli Aldridge, Alexia Fancelli, Magdalena Woyciechowska i la nord-americà Daniela Moroz, entre altres grans estreles de la Formula Kite.
 
En el torn d'intervencions, Bauxauli ha ressaltat que la Fundació està oberta a tots els esports, per la qual cosa “la FKSS compta amb tot el nostre suport”, afegint que “la regata està tenint una expansió important i màximament des que forma part del programa olímpic a París 2024, cita en la qual esperem poder comptar amb el nostre màxim exponent com és Alex Climent”, va dir.
 
Sergio W. Smit, director general de la Cutty Sark FKSS 2021, explicava: "Tenim quasi 80 participants de 18 països i crec que la regata té una qualitat increïble. Volem agrair el suport que hem tingut de la Fundació Trinidad Alfonso i el Real Club Nàutic de València i pensem que estem davant una regata de rècord tant aquesta setmana a València com la pròxima a Castelló. La Formula Kite és una de les disciplines de la vela que permet acostar l'esport a la gent perquè es pot veure des de la platja. Convidem a tothom al fet que aquesta setmana en Pinedo i la pròxima a Castelló estiguen amb nosaltres”".

Carlos de Beltrán, tancava el torn d'intervencions, destacant “la importància que té aquesta regata per al Club, ja que des de l'actual Junta Directiva s'estan impulsant noves classes, acostant així l'esport de la vela a tots i màximament sent disciplina olímpica a París, per la qual cosa no ens podem quedar arrere” concloent que “gaudirem aquest cap de setmana dels millors de l'especialitat, entre ells nostre regatista Jacobo Espí, que intentarà un bon resultat amb el permís d'Alex Climent”.
 
El format de la regata és molt simple, amb regates sobrevent-sotavent amb una duració màxima de 12 minuts, per la qual cosa són proves que es desenvolupen a una velocitat molt alta, oferint un gran espectacle per al públic que pot presenciar l'evolució dels regatistes en estar situats molt prop de la platja de Pinedo. El comité de regates té previst completar un màxim de 18 proves en les tres jornades de divendres a diumenge.