Actualidad Noticias La FVCV resol el medaller autonòmic per als ILCA4, ILCA6 i ILCA7 i per a les classes dobles 29er, 420 i Snipe

La FVCV resol el medaller autonòmic per als ILCA4, ILCA6 i ILCA7 i per a les classes dobles 29er, 420 i Snipe

Resultats

21 maig 2023
La regata, que ha tingut lloc en el RCN València, també ha sigut Copa Autonòmica per als IQFoil, Techno Plus i Raceboard, així com regata d'interés per als Patí i els Waszp
FVCV

La Federació de Vela de la Comunitat Valenciana (FVCV) ha celebrat, aquest cap de setmana en La Base de Regates del Real Club Nàutic de València, el Campionat Autonòmic de Vela Lleugera per a les modalitats de ILCA 4, ILCA 6 i ILCA 7, així com per a les classes dobles 29er, 420 i Snipe. Al seu torn, la regata, englobada en el Trofeu multiclasses de Vela Lleugera del club amfitrió, també ha sigut prova puntuable de cara a la Copa Autonòmica de la temporada per als iQFoil, Techno Plus i Raceboard i regata d'interés per als Patí i els Waszp.

En total, durant dues jornades, han saltat a la mar més de 250 regatistes que dividits en 13 classes diferents, han pogut completar el programa previst de competició gràcies a les magnífiques condicions que ha brindat la badia valenciana.

Jaume Castaño, Ascensión Roca i Gonzalo Suárez campions absoluts d'ILCA4, ILCA6 i ILCA7.

Dos regateres jornades, en les quals el vent ha afavorit la competició, han propiciat que el centenar de ILCA’s que estaven lluitant pel títol autonòmic 2023, completaren les sis proves programades que són, per a molts d'ells entrenaments clau amb la vista posada en el desenvolupament d'aquest any preolímpic.

Amb 60 regatistes, la modalitat de ILCA 4 es convertia en la més multitudinària del Trofeu. En ella el gran vencedor ha sigut Jaume Castaño (RCND) que, encara que el primer dia no va mostrar la seua millor versió, el descarte i la regularitat mantinguda en cadascuna de les proves el proclamen campió autonòmic de ILCA 4 aquest 2023. En lloc de plata se situa Pedro Adán (CNSP) i el bronze ha sigut per a Enrique Ferrando (RCNV).

La vencedora en categoria femenina ha sigut Anna Korecka (RCNC), seguida d'Ainhoa Gómez (RCNT) i Paola Llombardia (RCRA).

També s'ha configurat el medaller nacional per als sub16 que s'ha completat amb Lara Rondalli (RCNV), Berta Ramón-Borja (RCRA) i Carlota Ballester (RCNT) en femení i Román Álvarez (RCNV), J. Eugenio Ribelles (RCRA) i Juan Castejón (RCRA) en masculí.

En ILCA 6 ha sigut Ascensión Roca (RCNT) la gran vencedora absoluta en mostrar-se invencible durant tot el Campionat. Amb sis primers consecutius es penja la medalla d'or i al costat d'ella, completen el podi autonòmic Marina Serrano (CNSP) i Claudia Adán (CNSP).

Mateixa modalitat però en categoria masculina el podi ha estat compost per Pablo Bellver (RCNV), Gonzalo Martínez (RCRA) i Pablo Coll (RCNV). En sub17 s'han penjat les medalles Antonio Ramón-Borja (RCRA), Guillermo Suárez (CNA) i Marc Selfa (RCND) i Irene de Tomás (RCNV) s'ha emportat l'or femení també en sub17 tal com Beatriz Bueno (RNCV) ho ha fet sub19.

En ILCA7 Gonzalo Suárez (CN Altea) ha revalidat títol i un any més s'ha proclamat campió autonòmic de la classe. La plata ha sigut per a Tadeo Samorodny (RCRA) i el bronze per a Mariano Cebrián (CNB) sent al seu torn tots dos primer i segon en la classificació sub21. I el tercer lloc ha sigut per a Milosz Krolikowski (RCNT) que també s'ha portat també l'or en sub19 al costat de Nacho Pérez (RCNV) que s'ha emportat la plata.

Mateo i Simón Codoñer, Fernando Puig i Kevin Lenis i Zabalua i Granados pugen a l'alt de la general en 29er, 420 i Snipe.

Les modalitats dobles de 29er, 420 i Snipe també tenien en joc el medaller autonòmic de la temporada. I encara que el nivell que hem vist en la mar ha sigut alt, els grans favorits no han desaprofitat l'ocasió i s'han alçat amb els diferents ors que hi havia en joc, demostrant perquè aquestes tripulacions estan entre l'elit nacional.

Els germans Mateo i Simón Codoñer (RCNV) continuen collint èxits i ara afigen el títol de campions autonòmics 2023 al seu palmarés. Aquesta tripulació del Real Club Nàutic de València ja s'ha convertit en una de les més rellevants de la classe a nivell internacional i amb aquest assoliment posen de manifest que segueixen al més alt nivell i que aquesta temporada van per totes. El segon lloc, i al seu torn primer en categoria femenina, ha sigut Lara i Leandro Prokop (RCNV) i el tercer lloc i plata femenina ha sigut per a Sara i Isabel Momplet després dels tres parcials d'aquesta segona jornada.

Fernando Puig i Kevin Lenis volien emportar-se el títol per al Club Nàutic de Xàbia, i així ho van demostrar ja des de la primera jornada. Adjudicant-se els tres parcials disputats deixaven pràcticament sentenciat el Campionat i reafirmant el seu poder durant la segona jornada, s'han proclamat campions autonòmics 2023. En segon lloc ha quedat el tàndem del Club Nàutic d'Altea format per Guillem Serrat i Aleksis Tjurins i en tercer lloc i primeres femenines Lucy Crosbie i Arantza Reig (CNJ).

Poques sorpreses en el medaller de Snipe on Agustín Zabalua torna a penjar-se l'or autonòmic, però en aquesta ocasió comptant amb J.Luís Granados com a tripulant. Aquest tàndem del Real Club Nàutic de València ha compartit podi amb Mariano i Tomás Ulpiano (RCNV) que s'han emportat la plata i Rosa María Foruria i Javier Serrano (RCNV) que s'emporten el bronze.

Pel seu costat, en Màster Division el top tres ho han configurat les tripulacions formades per Alejandro i Elisa De Castro (RCNV), Gonzalo Calvo i Miguel Peyró (RCNV) i Fernando Koufios i Eduardo Tur (EV T10).

Copa Autonòmica per a iQFoil, Techno Plus i Raceboard i Regata d'Interés per a Patí i Waszp.

Aprofitant l'ocasió, tant la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana com el Real Club Nàutic de València han volgut que els IQFoil, els Techno, els Raceboard els Patí i els Waszp també gaudiren d'un cap de setmana de regata.

En el cas dels IQFoil i els Techno, la prova ha sigut puntuable per a la Copa Autonòmica de la temporada. És per això, que els regatistes no han dubtat a unir-se a la cita amb l'objectiu de, d'una banda d'entrenar, i per un altre de puntuar en el rànquing per a fer-se amb aquesta Copa a final de temporada.

I encara que les classificacions han estat molt renyides, mostra de l'alt nivell que tenen els regatistes de la Comunitat Valenciana en aquestes classes, finalment han sigut noms molt coneguts els que han copat l'alt de les classificacions generals d'aquestes modalitats.

Jose Luis Boronat (CNJ) en IQFoil mostrant-se invicte durant tots els parcials del Campionat, Sofía Vedrune (CWHF) en Techno Plus també sumant tot primers al seu caseller, Álvaro Suardiaz (RCNV) en Techno Plus sub17 després de remuntar durant la segona jornada, Marcos Ballesteros (RCNT) Techno Plus15 demostrant una regularitat impecable i Rafael Ros (EVSP) en Raceboard gràcies al descarte. Ells han sigut els grans líders d'una prova puntuable que serà decisiva de cara a definir el campió de la Copa Autonòmica 22-23.

Tots els resultats poden consultar-se en el següent enllaç:http://rcnv.sailti.com/es/default/races/race-resultsall/text/trofeo-rcnv-multiclases-vela-ligera-es/menuaction/race-inscriptions