Actualidad Noticias Ítaca, TeamTac i Negrete aproven l´avaluació de Calp i ja esperen a setembre

Ítaca, TeamTac i Negrete aproven l´avaluació de Calp i ja esperen a setembre

Resultats

15 maig 2023
Calp tanca la primera part del circuit del Trofeu 5 Clubs 2023, en una gran jornada els regatistes
RCNC

Excel·lents condicions les que s'han donat en la badia calpina i que han pogut gaudir les 24 embarcacions que s'han donat cita en la cinquena prova del Trofeu 5 Clubs, organitzada pel Real Club Nàutic de Calp. Vent del sud-est que acabe en llevant, amb una intensitat mitjana de 10 nusos ha deixat que tàctics elaboraren les seues estratègies i gaudiren de la navegació a vela.

A les 11.30 hores les 24 embarcacions van posar rumb a la balisa de desmarcatge, per a realitzar un recorregut costaner de 15.8 milles per a les classe ORC A i B i de 12,3 milles per a la classe ORC Open, una vegada envoltada l'abaliseu de desmarcatge tots debian dirigir-se a la piscifactoria d'Altea, per a tornar a la balisa de Calp, les classe A i B, havien de completar el recorregut cap a la balisa 2 i tornar a la balisa 1 (arribada) i la classe Open, acabava directament en el seu pas per la balisa 1.

Si és difícil batre a l'embarcació Ítaca de Manuel Gallego, en condicions difícils de vent, quan les condicions són previsibles i estables són una màquina de fer milles i en dues hores i vint minuts va realitzar el recorregut.

Amb quatre primers llocs de les quatre proves que s'han pogut completar de cinc possibles, deixen un còmode avantatge de sis punts a l'embarcació Ítaca sobre l'embarcació de Carl Bal, Jeffertje II, que no es pot relaxar per a mantindre el seu lloc ja que té a tres punts a l'embarcació Llimbs II de Miguel Ángel García ocupant la tercera plaça.

A poc a poc anaven arribant les unitats a la línia d'arribada, no tots amb els deures fets ja que alguns tenen treball per a setembre i recuperar si volen tindre alguna cosa a dir en la segona part de la temporada.

Continuem amb la resta de les classes ORC B i Open. TeamTac de Gustavo Gastaldi, va complir en ORC B i mal se li ha de donar la segona volta per a no adjudicar-se en la seua classe la victòria final un còmode avantatge de set punts sobre el segon classificat Tanit IV Medilevel de Maria José Vila, tanca aquesta primera part de la temporada en tercera plaça a l'embarcació Aleph IV de Joaquín Pérez,

Chrono de Vladislav Goyachev, que creue l'arribada en primera posició en la Classe ORC Open, es va haver de conformar amb un quart lloc en temps compensat, deixant-li tercer en la general de la Classe Open, que comanda l'embarcació Negrete de Miguel Zaragoza i Pilar García que hui sumen el seu segon primer lloc de la temporada, i deixen en segon lloc a l'embarcació Cabut de l'Escola de ciri del *CN Altea amb una diferència de sis punts.

La regata va discórrer sense incidències i acabe amb tots els participants asseguts en la taula del Restaurant del Club organitzador qui va oferir als participants d'un excel·lent esmorzar que va finalitzar amb el lliurament de Trofeus.