Actualidad Noticias ‘En 2019 el percentatge de llicències d´esportistes dones va ser del 30%, en 2020 pugem a un 33% i aquest 2021 ho hem acabat en un 35%, això ja és un pas’ Comité de Vela Femenina de la FVCV

‘En 2019 el percentatge de llicències d´esportistes dones va ser del 30%, en 2020 pugem a un 33% i aquest 2021 ho hem acabat en un 35%, això ja és un pas’ Comité de Vela Femenina de la FVCV

Entrevistes

12 gen. 2022
‘Ana, Elsa i Silvia, responsables d'aquest Comité, ens compten quals són els nous plans per a la Vela Femenina Valenciana aquest 2022
FVCV
  • Després de l'èxit que han tingut iniciatives com el Clínic de Vela Femenina o ‘La Mar de Dons’ continuarà sent una prioritat per a la FVCV la promoció i difusió d'activitats que fomenten la vela femenina durant aquest 2022? 

Per descomptat, des de la FVCV continuarem amb el projecte de fomentar la pràctica de la vela femenina, tant a nivell iniciació, com de transició entre la vela lleugera i el creuer. 

  • Sobre quines idees esteu treballant per a aquest nou any? 

Després de l'èxit del primer clinic, la idea és realitzar dues clinics més durant el 2022, un que ja el tenim organitzat per al pròxim 15-16 de gener i el següent per a maig. La idea és realitzar un circuit autonòmic de vela femenina que consisteix en la realització de 3 regates de monotips. Per tant, durant el 2022 alternarem entre la pràctica i la regata de manera que els coneixements adquirits es vagen posant en pràctica i culminarem l'any amb una regata final. 

  • Quins plans o projectes us agradaria poder dur a terme? 

Esperem dur a terme tant els clinics com el circuit autonòmic de vela femenina, de manera que cada vegada més dones puguen continuar navegant. Aconseguir un sponsor que ens permeta poder millorar i oferir major servei per a les federades en aquests esdeveniments, seria un dels nostres plans principals. 

  • Són diversos els pilars sobre els quals es treballa des del Comité de Vela Femenina ja que, d'una banda, es busca fomentar la vela femenina de competició mitjançant l'entrenament i la formació de nous equips i per un altre, difondre la vela a noves esportistes mitjançant iniciatives més vinculades a la formació, es continuarà treballant aquest 2022 sobre aquestes línies? 

Efectivament, el circuit autonòmic està enfocat per a la pràctica i difusió de la vela de competició, i amb La Mar de Dons, a través de les escoles, esperem que cada vegada més dones comencen a navegar, adquirisquen uns coneixements bàsics i puguen sumar-se a la nostra lliga. A través d'aquests clinics formatius, volem reforçar els coneixements i habilitats de cadascuna de les participants, a més del treball en equip i la presa de decisions. 

  • Quina és la part més gratificant d'estar vinculat al Comité de Vela Femenina de la FVCV? 

Veure que els esforços i la dedicació han obtingut els seus fruits. Tenim un comité que treballa en conjunt, i amb un mateix objectiu, una junta directiva i un president que ens dona suport i sobretot un gran equip executiu que fa un treball brillant perquè totes les nostres idees es facen realitat. En 2019 el percentatge de llicències d'esportistes dones va ser del 30%, en el 2020 sent un any difícil per la pandèmia pugem a un 33% i aquest any 2021 ho hem acabat en un 35%, això ja és un pas. Però sobretot, observar que totes les dones infantils i juvenils després de la seua etapa en la vela lleugera continuen navegant en creuer. 

  • Després de tancar l'any, imagine que haureu pogut fer una valoració o balanç sobre com han anat els diferents projectes realitzats en 2021, quins han sigut les conclusions extretes? 

La campanya de Mar de Dons ha sigut molt ben acollida en tots els club nàutics que l'estan oferint, i des que s'obrin les places, aquestes s'esgoten en hores. Aconseguim també que el Real Club Nàutic de Calp al qual agraïm el seu suport, posara a la nostra disposició les embarcacions Tom28 per a poder realitzar el primer clinic de vela femenina, el qual va ser un èxit tant pels entrenadors amb els quals comptem com per l'organització. Va ser un primer feedback que va permetre posar en contacte a moltes xiques que no es coneixien i de les quals ja s'estan formant equips que continuen navegant, és sens dubte un altre gran fita que hem complit. 

  • Fent una mica d'autocrítica, quins aspectes o quines línies us agradaria millorar en els plans que realitzeu per a 2022 de vela femenina? 

Dedicar els recursos dels quals disposem a la vela femenina i que arriben al màxim d'usuaris possibles. Aconseguir que en els pròxims esdeveniments siguen més dones les que s'apunten, la FVCV està apostant perquè la dona Valenciana isca a navegar, gaudi i aprenga, per tant, esperem que cada vegada més dones coneguen el nostre projecte, siga del seu interés i s'apunten als nostres esdeveniments. Si en la final aconseguim omplir els 6 vaixells amb els quals comptem, podrem dir que estem contentes amb el treball realitzat durant el 22. 

  • Algun projecte a curt termini que ens pugueu avançar? 

El pròxim clinic que es realitza en el RCN València el 15-16 de gener. A més, d'un altre clinic i el circuit de 2 regates i una final que realitzarem durant el 22. De moment volem centrar els nostres esforços en aquesta línia, quan finalitzem l'any podrem traure conclusions i continuar executant altres idees que tenim per a fomentar la vela femenina.