Actualidad Noticias El Real Club de Regates d´Alacant presenta la ´XXV Tabarca Vela Diputació d´Alacant´

El Real Club de Regates d´Alacant presenta la ´XXV Tabarca Vela Diputació d´Alacant´

Creuer

31 març 2021
El RCRA i el Real Club Nàutic de Palma organitzen la regata Dues Badies, que unirà el Tabarca – Vela Diputació d'Alacant i la Copa del Rei
RCR Alicante
RCR Alicante
Alicante

El Real Club de Regates d'Alacant ha presentat en el matí de hui la regata XXV Tabarca-Vela Diputació d'Alacant que se celebrarà del 8 a l'11 de juliol d'enguany i que congregarà a unes 55 embarcacions i 450 regatistes. La regata reina del RCRA, organitzada al costat de la Diputació d'Alacant, torna amb més força que mai, després d'haver de ser ajornada l'any passat per la pandèmia del COVID-19. A l'acte de presentació d'aquesta edició han acudit el president del Real Club de Regates d'Alacant, Miguel López Barbero, el president del Real Club Nàutic de Palma, Emerico Fuster Pons, i el president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón Guixot.

La XXV Tabarca-Vela Diputació d'Alacant és una regata de nivell 0 de la classe ORC amb vaixells de l'elit de la vela creuer a nivell nacional i internacional i se celebra des del dijous 8 de juliol al diumenge dia 11. L'esdeveniment consta de cinc proves, quatre d'elles en format sobrevent-sotavent, que es disputen el divendres i el diumenge, i la prova costanera, que dona la volta a l'illa de Tabarca, i que es durà a terme el dissabte dia 10 de juliol.
Entre les iniciatives de la XXV Tabarca Vela Diputació d'Alacant destaca la creació i impuls de la regata Dues Badies, un projecte del Real Club de Regates d'Alacant i del Real Club Nàutic de Palma, que celebrarà la seua primera edició la tercera setmana de juliol. Aquesta nova competició connecta el Tabarca Vela Diputació d'Alacant amb la Copa del Rei que tindrà lloc en la primera setmana d'agost a Palma.
La regata Dues Badies se celebra del dijous 22 fins al diumenge 25 de juliol, sent l'eixida el divendres 23. Es disputa en la modalitat de tripulació completa i tripulació reduïda a dues. La distància és de 166 milles, unint les badies de Palma i Alacant, travessant l'estret que separa Formentera i Eivissa.
El Trofeu Tabarca Vela Diputació d'Alacant té com un dels seus objectius principals acostar els esports nàutics a la població alacantina, així com promocionar el turisme esportiu d'Alacant com un turisme segur. En aquesta edició el RCRA reafirma el seu compromís amb la sostenibilitat, reforçant la marca “Sense Plàstic Més Mediterrani” amb una sèrie d'activitats de sensibilització i conscienciació sobre la necessitat de reduir el consum de plàstics, així com reduir la quantitat de plàstics que són abocats a la mar.

Un altre de les iniciatives i reptes d'aquesta edició de la Tabarca Vela Diputació d'Alacant és la integració de la dona dins de les tripulacions i fomentar d'aquesta manera la participació femenina. En aquest sentit, l'organització crearà un Trofeu especial a la tripulació que realitze la regata amb un mínim de tres integrants femenines.

El president del Real Club de Regates d'Alacant, Miguel López, va destacar el vessant social que, amb l'impuls d'aquestes regates, realitzen els clubs nàutics i va agrair el suport de la Diputació d'Alacant i el Real Club Nàutic de Palma: “Els nostres objectius són acostar la vela a la població alacantina, reafirmar-nos en el nostre compromís amb la sostenibilitat i impulsar les tripulacions mixtes”. El president del RCRA va anunciar la posada en marxa de la regata Dues Badies, amb la col·laboració del Real Club Nàutic de Palma: “És nova regata que connecta el Tabarca Vela Diputació d'Alacant, com a última regata del circuit peninsular de vela, amb la Copa del Rei. És un projecte en el qual treballem diversos anys perquè volem crear sinergies entre el nostre club i el de Palma”.

El president del Real Club Nàutic de Palma, Emerico Fuster, va mostrar tot el seu suport a la nova regata i va posar a la disposició de l'organització tots els seus recursos: “Veient les ganes que ens ha mostrat la directiva de Miguel López no hem pogut dir que no. Serà un gran esdeveniment, que unirà la península amb les illes, i que suposarà un gran empenyiment per a l'esport de la vela”.

Per part seua, el president de la Diputació d'Alacant, Carlos Mazón, va destacar la importància d'organitzar aquests esdeveniments en una època difícil per la pandèmia del COVID-19 i va insistir que per a la seua institució l'aposta pel Tabarca Vela-Diputació d'Alacant és una inversió per a la ciutat: “L'esport nàutic dona prestigi a la ciutat i porta el nom d'Alacant per tot el món. Vull valorar l'esforç que realitza el Real Club Nàutic d'Alacant per a mantindre vius aquests esdeveniments, en una situació difícil. L'aposta de la Diputació per aquesta regata és una inversió que tindrà retorn econòmic i en imatge de la nostra província. Invertim en un valor segur i amb un gran equip com el que té el RCRA”.