Actualidad Noticias El RCN València corona als campions autonòmics de Snipe, 29er i 420

El RCN València corona als campions autonòmics de Snipe, 29er i 420

Vela OlímpicaVela lleugera
16 nov. 2020
Conclou el 60 Gran Trofeu València, que s'ha celebrat durant dos caps de setmana
RCN València
RCN València
València

El Real Club Nàutic de València tancava hui la 60 edició del Gran Trofeu València, que ha reunit durant dos caps de setmana als millors regatistes de ILCA, windsurf, 420, 29er i Snipe. Es tracta de la regata de vela lleugera mes emblemàtica del club valencià, que enguany s'ha traslladat d'abril a novembre degut a la crisi sanitària, dividint la competició en dos caps de setmana.

La primera part de la regata, destinada a les classes individuals - ILCA i windsurf en totes les seues modalitats - quedava en blanc el passat cap de setmana degut a l'absència de condicions. No obstant això, en aquesta segona part del Gran Trofeu València les classes dobles sí han aconseguit celebrar les proves suficients per a coronar als campions autonòmics de Snipe, 420 i 29er.

Després d'una primera jornada, ahir dissabte, en què la meteorologia només va permetre celebrar una prova per a les classes Snipe i 420 i dues per als 29er, hui diumenge el vent ha bufat estable del sud-oest amb una intensitat de 15 nusos i puntes de 18, podent disputar-se res menys que quatre proves per a la flota de 29er i tres als Snipe i 420.


Quicorras i Filippo, imparables en 29er
La flota de 29er, que reuneix un bon nombre de joves promeses, ha tingut com a vencedors i campions autonòmics a Quicorras Urios i Filippo Binetti, que fa vint dies aconseguien la quarta plaça en la final de l'Eurocup en el Llac di Garda. La dupla valenciana s'ha mostrat brillant, sense donar treva als seus rivals, amb tot primers llocs i un tercer que s'han descartat.

També molt consistents han estat Sergi López (RCN València) i Stjin Gast (RCN Calp), que s'han emportat la plata amb quatre segons, un primer i un tercer que s'han descartat. Completaven el podi els germans Mateo i Simón Codoñer, del RCN València, amb la quarta plaça per a Sara i Isabel Momplet, del RCN Calpe, que han sigut vencedores femenines, seguides de Daniela Senís i Obdulia Fernández, i Rosario de Tomás i Elena de Tomás, totes elles del RCN València.

Zabalúa i Olives, campions autonòmics de Snipe
La classe Snipe, que compta amb una llarga tradició en el Gran Trofeu València, ha sigut la més nombrosa en aquest Gran Trofeu València, amb 30 unitats en lliça procedents de tota la geografia espanyola.

Imbatibles en aquesta segona jornada en la qual s'han celebrat tres proves, els mallorquins Víctor Pérez Campos i Juan Carlos Serrano Pallicer, s'han fet amb la victòria, seguits dels andalusos Ángel Ballesteros (RCN Motril) i María de la Mar Gómez, del CN Aguadulce.

La tercera plaça general ha sigut per a Agustín Zabalúa i Belén Olives, tots dos del RCN València, que s'han alçat amb el títol autonòmic.

Miguel Campos i Pablo Moreno vencen en 420
Amb un total de tres proves disputades i cap descarte, la classe 420 ha tingut com a vencedors a Miquel Campos, del RCRA i Pablo Moreno, del RCN València, que s'emporten a casa també el campionat autonòmic. La segona i tercera plaça s'han anat al CN Altea de la mà d'Alejandro i Marí Rierol, i Guillem Serrat i Aleksis Tjurnis, i amb la primera plaça femenina per a Silke Ter i Altea Súñer, del mateix club.

El lliurament de trofeus ha comptat amb la presència del president del RCN València, Alejandro Fliquete, el secretari del club, Salvador Bueno; el vicepresident de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana, Rafel Xirivella; i els capitans de flota de Snipe, 420 i 29er del club valencià, Rafael de Tomás, José Luis Maldonado i Javier de Tomás.

Segona prova del Trofeu @Varadero València
La classe creuer també ha solcat hui les aigües del golf de València, amb la segona prova del Trofeu @Varadero València de classe creuer, que enguany celebra la seua cinquena edició. La flota ha completat un recorregut costaner de 18 milles fins al Perelló, passat molt prop de les platges del Saler i oferint un preciós espectacle. Després de dues proves disputades, encapçalen la taula M8 del RCN València en la classe ORC 1 a ORC4; Tetis, del RCN València en classe Open Club, i Impuls de la Marina de València en classe >3 tripulants.