Actualidad Noticias La mar no tanca a la tardor

La mar no tanca a la tardor

Escoles

01 oct. 2020
La Federació de Vela de la Comunitat Valenciana ha posat en marxa un conjunt de cursos i activitats perquè la mar no es pare
FVCV
FVCV
València

S'acaba l'estiu però no la mar. Associem els esports nàutics als mesos estivals però la sort que tenim és que la mar continua sent ací per a nosaltres els 365 dies de l'any Per què deixar-lo de costat amb el que ens agrada i ens aporta? La Federació de Vela de la Comunitat Valenciana ha posat en marxa un conjunt de cursos i activitats perquè la mar no es pare. A València és possible navegar a l'estiu i a l'hivern amb bon vent  i molt sol. En la Escola Municipal de Vela, està en el mateix lloc on es van celebrar dues edicions de la Copa Amèrica, així que asseguren dies de vent suau i diversió; i dies de ponent fort i molta tensió. Un ventall molt ampli no sols per a aprendre a navegar, sinó també per a interioritzar els valors que de l'esport es desprenen.

Per als més xicotets hi ha cursos trimestrals que s'imparteixen els caps de setmana a bord de TAZ per als menors de 12 anys o de TOPAZ per als majors de 12 anys, de manera individual o per parelles, sempre amb màscara. Podem trobar també sessions de 3 hores durant els dissabtes i els diumenges, tant per a infantils com per a juvenils, a bord de TAZ , TOPAZ o 595.

Els adults no es queden arrere, poden trobar el programa ‘Navega’ que consisteix a navegar dues hores, de manera similar a anar a un gimnàs, o jugar algun partit, l'escola posa els instructors i les embarcacions, i l'interessat les ganes de navegar! També existeix l'opció d'aprendre a bord d'un Cyclone, o navegar en família, amb un baptisme nàutic en una sessió de 3 hores per a xiquets a partir de 6 hores acompanyats de pares, familiars o tutors. El dia 20 de cada mes ixen els cursos del mes següent, està tota la informació en www.velavalencia.com

Seguint aquesta tònica, la Escola Municipal de Vela va més enllà i permet sessions més disteses per a grups (com a col·legis, instituts, universitat o falles), amb diverses opcions entre les quals el grup tria quina activitat nàutica es prefereix realitzar.

Cal tindre en compte que les activitats es poden dur a terme sempre que la mar estiga en un estat adequat i el vent no supere les 18 nusos d'intensitat. La seguretat és el primer. De la mateixa forma que la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana s'encarrega de garantir tots els protocols de seguretat establits amb el COVID 19.