Actualidad Noticias El calendari de regates de 2021 ja està sobre la taula

El calendari de regates de 2021 ja està sobre la taula

Vela Olímpica

23 febr. 2021
FVCV
FVCV
València

La Real Federació Espanyola de Vela ja té un calendari amb el qual començar a moure la temporada 2021. Tota la planificació està subjecta a possibles modificacions provocades pel COVID-19.

A priori es pot comptar amb les següents regates internacionals:

El mes de març El Club Nàutic Altea acull el Euroflyig Cup (del 18 al 20) i la Federació Canària de Vela organitza la Lanzarote International Regata (del 20 al 28). A l'abril es disputen dos europeus; el de Classe Drac en el Club de Regates de Port *Portals (del 10 al 16); i el de la Classe Snipe Màster en el RCN València (del 30 al 2 de maig). Al maig tindrem el Palmavela en el RCN Palma (del 5 al 9).

Inaugurant l'estiu, comença juny amb el Circuit Internacional de TP52 Súper Sèries que se celebrarà en la Muntanya Real Club de Iots de Baiona (de l'1 al 10), i dos europeus més, el de la Classe Soiling en el RCM Santander (del 16 al 19), i el de Optimist en el RCN Port de Santa María (del 20 al 27). El mes de juliol segueix amb europeus. En el CV Balena Alegre es disputarà el de Multie Hobie (de l'1 al 9); en el CN Port Sherry el de la Classe A (del 3 al 10); i en el RCN València el de 49er (del 22 al 30). En ple mes d'agost podrem gaudir del Campionat d'Europa de la Classe Internacional Europe Juvenil i Màster en el CN El Masnou (del 2 al 14) i dos mundials: el Rolex TP52 en el Club de Regates de Port Portals (del 25 al 29) i el Campionat del món de la Classe Vaurien en el RCN de Vigo (del 26 al 31).

El mes de setembre es preveu molt complet. Es disputaran diversos mundials. El Campionat del Món Hobie 16 en el CV Balena Alegre (de l'1 al 30). El Campionat del Món de Flying Dutchman en el CN Altea (de l'1 al 11). El Campionat del Món ILCA 7 organitzat per la Federació Catalana de Vela (del 9 al 16), així com el de ILCA / Màster (del 17 al 26). En quan a europeus, es durà a terme el de la classe Snipe Juvenil en el Club de Mar Almería (del 23 al 26), i el de Fórmula Foil en el CN Port Sherry (del 27 al 2 d'octubre). També el Nations Trophy del RCN Palma (del 14 al 18) i el Menorca 52 Súper Sèries Sailing Week del CM Maó (del 28 de setembre al 2 d'octubre)

Les competicions internacionals a Espanya s'acabaran a l'octubre amb el Campionat d'Europa de Patí a Vela en el Club Patí Vela Barcelona (del 29 a l'1 de novembre).

Quant a Campionats d'Espanya es presenta una temporada repleta d'esdeveniments.

Començant pel mes de març trobem la Regata Petroliera – Prova Circuit Campionat d'Espanya d'Altura en el CN el Garraf (del 19 al 21). S'inicia el Circuit Copa d'Espanya de la classe 6 Metres en el RCN de Sanxenxo (del 20 al 21). Així mateix serà el campionat d'Espanya de Classe Optimist en el MRCYB (del 29 al 3 d'abril) i els de Techno 293, Techno Plus, RS:X juvenil i iQFOIL juvenil en el CN Santa Pola (del 29 al 3 d'abril).

El mes d'abril es presenta molt atapeït. Comença el Circuit Campionat d'Espanya Funboard Eslàlom i Ones en el Club Windsurf Mar Azul (de l'1 al 4 d'abril). També la Copa d'Espanya de la classe Internacional Europa en el RCN Torrevieja (del 2 al 4) i la de la classe Vaurien en el CV Fluvial As Pontes (del 2 al 4). Tindrà lloc el campionat d'Espanya de 420 masculí, femení i mixt en RCM Santander (del 7 al 11) i en les mateixes categories, la Copa d'Espanya en el CN El Balís (del 29 al 2 de maig). Es durà a terme la segona prova del Circuit Copa Espanya classe 6 Metres en el RCN Sanxenxo (del 24 al 25). Així com el Campionat d'Espanya de ILCA 6M de l'Associació Nàutic Esportiva Juan Montiel (del 29 al 2 de maig); la Copa d'Espanya de Optimist en CN Hondarribia (del 29 al 2 de maig); i la de Finn en CN Entrepeñas (del 30 al 2 de maig).

Passant al mes de maig, se celebrarà la Copa d'Espanya de classe Drac en el RCN Palma (del 5 al 9). Tindrà lloc la segona prova del Circuit Campionat d'Espanya Funboard Eslàlom en el CN Mar Menor Los Alcázares (de l'1 al 3) i la tercera parada en el Grup d’Esports Nàutics de Roses (del 28 al 30). Es disputarà també la tercera prova de la Copa d'Espanya de la classe 6 Metres en el RCN Sanxenxo (del 22 al 23), així com la Copa d'Espanya de Catamarans en el *RCN València (del 20 al 23) i la de Vela Adaptada en el RCM Sotogrande (del 20 al 23).

El mes de juny tindrem el Campionat de ILCA Màster en el RCN Portosín (del 3 al 6). La Copa d'Aigües Interiors Fórmula Kite en el Club Kitesurf Centre (del 4 al 6). La quarta prova del circuit Copa Espanya classe 6 Metres en el RCN Sanxenxo (del 12 al 13). La Copa d'Espanya de Flying Dutchman en el *RCN Torrevieja (del 18 al 20), la de J80 en el RCM del Abra R.S.C, (del 18 al 20), i la de ILCA 4 en el RCN Gran Canària (del 23 al 27). Es gaudirà també del Campionat d'Espanya de classe Raceboard i Windsurf Open Foil en el CV Blanes (del 19 al 23) i el de 29er en el RCN Gran Canària (del 23 al 29). I finalitzant el mes la XIII Regata Lustral Baixada de la Verge de La nostra Senyora de les Neus-Prova Circuit Campionat d'Espanya d'Altura en RCN Santa Cruz de la Palma (del 24 al 26) i la Regata Menorca Sant Joan Trofeu Alfons XIII-Prova Circuit Campionat d'Espanya d'Altura en el RCN Barcelona (del 24 al 26).

Al juliol se seguirà amb la cinquena prova del Circuit Copa d'Espanya classe 6 Metres en el RCN Sanxenxo (del 17 al 18). Es competirà el Campionat d'Espanya de Snipe juvenil en el *RCN de Gran Canària (del 19 al 21) i en la mateixa seu el de Snipe absolut (del 21 al 25). També el de Patí a Vela en el CM Cubelles (del 29 a l'1 d'agost). I la regata XLVIII Regata Ries Altes Mar de Maeloc-Prova Circuit Campionat d'Espanya d'Altura en el *RCN La Corunya (29 a l'1 d'agost).

Agost quedarà copat per la XXXIX Copa del Rei – Mapfre en el RCN Palma (de l'1 al 7). I setembre tornarà a estar replet de campionats d'Espanya. El de Classes Olímpiques de la Federació Catalana de Vela (de l'1 al 5); el de Patí a Vela júnior en el Club de Mar Sitges (del 3 al 5); el de la classe Europa absolut, juvenil i màster en el Club de Mar Almería (del 8 al 12); el de Catamarans en el Club d'Activitats Nàutiques Esportives Chipiona (del 16 al 19); el de la classe Snipe Màster en el CN Port Sherry (del 16 al 19); i el de J80 en el *RCN de la Línia (del 23 al 26). Quant a circuits, seguirà la sisena prova de la classe 6 Metres en el RCN Sanxenxo (del 10 al 12) i la primera de Raceboard de la Federació Andalusa de Vela (del 9 al 12). Finalitzarà el mes amb el Trofeu Princesa d'Astúries del RCN Gran Canària (del 24 al 26).

A l'octubre continuarà havent-hi molta competició. Trobarem el Campionat d'Espanya de classe IOM en el Club de Mar d'Almeria (del 8 al 11); el de la classe Vaurien en el CV Fluvial As Pontes (del 9 al 12); i el de la classe Finn en el CN Campello (del 30 a l'1 de novembre). Es disputaran les Copes d'Espanya de 470 masculí, femení i mixt i Offshore mixt de la federació Gallega (del 8 al 11); així com de la Classe Snipe en el CN Els Nets (del 9 al 12). Es durà a terme també la setena prova del circuit Copa Espanya 6 Metres en el RCN Sanxenxo (del 16 al 17). Al novembre continuarem amb la huitena prova del circuit anterior.

I al desembre podrem gaudir del Campionat d'Espanya de Fórmula Kiteboarding i prova del circuit de la Copa d'Espanya de Raceboarding en el RCR Alacant (del 3 al 6); de la Setmana olímpica Canària de Vela en el RCN Gran Canària (del 4 al 8) i de la Palamós Christmas Race en el CN Costa Brava/CV Palamós (del 18 al 22).

Per descomptat que es demostra amb aquest calendari que la mar està més viu que mai i que la voluntat de continuar competint queda explícita en les xifres de campionats previstos.

Esperem que es puga complir amb escreix!