Actualidad Noticias El Real Club de Regates d´Alacant organitza dissabte que ve 12 de juny el seu Trofeu Fogueres, en el marc de The Ocean Race Europe

El Real Club de Regates d´Alacant organitza dissabte que ve 12 de juny el seu Trofeu Fogueres, en el marc de The Ocean Race Europe

Creuer
09 juny 2021
El suport i el reforç de The Ocean Race Europe ha aconseguit que el Trofeu Fogueres guanye en rellevància enguany, en una edició molt especial i que serà la rúbrica perfecta a la Lliga A2
Real Club de Regatas de Alicante
Alicante

El Real Club de Regates d'Alacant celebra aquest pròxim dissabte 12 de juny una edició molt especial del seu tradicional Trofeu Fogueres, ja que enguany es disputarà en el marc de The Ocean Race Europe. El RCRA ha organitzat la regata per a fer-la coincidir el cap de setmana on aquest esdeveniment nàutic internacional d'excepció fa escala a Alacant. La flota de *ORC del Trofeu Fogueres s'unirà a les tripulacions participants en la primera edició de la regata europea, complint amb l'objectiu del RCRA d'acostar i potenciar la vela a la ciutat d'Alacant, un repte en el qual treballa la institució alacantina en les seues més de cent anys de vida.

El Trofeu Fogueres és l'última prova de la nova Lliga A2 de Vela de Creuer impulsada enguany pel Real Club de Regates d'Alacant i que ha fomentat el tipus de navegació amb tripulacions a dues, amb recorreguts que han utilitzat tota la costa alacantina com a camp de regates i amb navegacions de dotze a vint-i-quatre hores. El Trofeu Fogueres també es realitza per a embarcacions amb tripulació completa i, a més dels trofeus tradicions, el club farà lliurament d'un trofeu especial a la tripulació mixta.

El director tècnic del Trofeu Fogueres, Evaristo Cabanell, va explicar que el Real Club de Regates ha canviat la data de la regata per a fer-la coincidir amb The Ocean Race Europe amb la intenció que totes les embarcacions pogueren viure en primera persona aquest esdeveniment: “Hem ajustat la data per a donar servei a altres clubs que podran participar en el Trofeu Fogueres i, aprofitant l'atracada de cortesia, tindran l'opció de veure en directe l'eixida de The Ocean Race”.

Els regatistes del Trofeu Fogueres podran gaudir el diumenge 13 de l'espectacular eixida prevista per The Ocean Race Europe. Els 12 vaixells participants en la regata europea realitzaran un recorregut costaner des del Cap de l'Horta a l'Illa de Tabarca, previ a l'eixida rumb a Gènova, que es podrà seguir des de la costa alacantina

El termini d'inscripció per al Trofeu Fogueres acaba el dijous dia 10. El recorregut serà d'unes deu milles, depenent de les condicions del vent. 

The Ocean Race Europe

El suport i el reforç de The Ocean Race Europe ha aconseguit que el Trofeu Fogueres guanye en rellevància enguany, en una edició molt especial i que serà la rúbrica perfecta a la Lliga A2.

L'equip de The Ocean Race i la Generalitat Valenciana, a través de la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV), en col·laboració amb l'Ajuntament d'Alacant, el Real Club de Regates d'Alacant i l'Autoritat Portuària d'Alacant, han unit esforços i sinergies perquè la primera edició siga tot un èxit i la ciutat d'Alacant participe en primera persona d'aquest esdeveniment. Els alacantins podran contemplar des de terra els espectaculars VO65 i IMOCA 60 durant tota la seua estada a Alacant. Les embarcacions van partir diumenge passat des de Cascais i tenen prevista la seua arribada al Port d'Alacant a última hora del dia 9 o primeres hores del 10 de juny.