Actualidad Noticias Descobrint a un president: Juan Navarro i el Club Nàutic d´Oliva

Descobrint a un president: Juan Navarro i el Club Nàutic d´Oliva

Entrevistes

31 març 2021
'Del que més orgullós em sent és haver aconseguit que existisca una vertadera harmonia entre la massa social' Juan Navarro
FVCV
FVCV
Oliva

1. A 2 quilòmetres del nucli urbà, el Club Nàutic d'Oliva, viu obert i de cara a la societat sent aquest un dels seus principals valors quins són els pilars sobre els quals treballeu per a ser un club obert i pròxim a la ciutadania?

Una de les nostres premisses és precisament que els ciutadans d'Oliva senten el port com a seu. La gran majoria dels socis són d'Oliva, la qual cosa ens facilita bastant aqueixa labor. Tant la nostra escola de vela com de rem estan posades al servei de la ciutat, i en totes les converses que mantenim amb els diferents membres del Consistori els posem l'accent en el fet que el Club Nàutic d'Oliva és una Entitat constituïda per i per al poble d'Oliva.

2. Quan vas arribar a la presidència del club, quina era la filosofia que volies transmetre tant als socis com a la població? i quines metes et vas proposar?

 El meu objectiu principal va ser que els socis sentiren el Club com un lloc on gaudir de la seua afició en companyia d'altres persones que la compartien, que se sentiren com a la seua casa, i que tots, socis i ciutadans d'Oliva, tingueren la seguretat que el port és un lloc d'esplai per a tots. Bona part del meu esforç es va dirigir a aconseguir-lo.

3. Quins trets diries que defineixen al Club Nàutic d'Oliva i als seus socis?

Considere al Club un lloc molt tranquil i molt familiar. El fet que es trobe a un parell de kilometres escassos del centre del poble confirma aqueixa sensació de tranquil·litat, sense resultar molesta aqueixa llunyania.

4. Imagine que un no sempre pot complir tots els objectius que es proposa en arribar al càrrec, quins t'han costat més i de quals t'assegues especialment orgullós d'haver aconseguit per la rellevància que han tingut per al club?

El port té un problema des de la seua creació, i és l'acumulació d'arena en la bocana. Per la seua situació i disseny és la principal font de problemes. Des del principi em vaig involucrar en la tasca d'intentar solucionar-lo, i realment és el que més maldecaps em provoca.

Del que més orgullós em sent és haver aconseguit que existisca una vertadera harmonia entre la massa social.

5. Una de les vostres principals activitats és la promoció de la vela entre la joventut. Des de 1994 teniu una escola de vela oberta a tots els públics, com es troba hui dia aquesta escola de vela?

En aquests moments hem représ els entrenaments i les classes després de l'obligada aturada per culpa del Covid. La meua impressió és molt optimista després de veure les ganes i la il·lusió amb les quals s'han incorporat els joves de l'equip i de l'escola de nou a la tasca. Estic convençut que conforme recuperem la normalitat tornarem a les competicions que tantes alegries ens proporcionen, no ja pels triomfs, sinó per la participació, i el que suposa de contacte amb els amics, tant de l'equip com de la resta d'esportistes.

6. A més, també conteu amb un equip de rem que ha aconseguit ser un referent en el mediterrani…

De moment seguim aturats, tant en la competició com en els entrenaments. Com és evident la manera de competir en una embarcació de rem no és el mateix que amb els velers. Ací el contacte físic entre esportistes és molt major, i preferim pecar de prudents esperant que baixe la incidència, i que ens sentim més segurs.

7. Tant a nivell social com esportiu, recordes algun moment amb especial afecte que hages viscut en el club com a president?

Són 14 anys que porte de president, i la meua major satisfacció és presentar-me a les Assemblees anuals sense que existisquen motius de fricció en els debats que mantenim. A nivell esportiu han sigut molts les bones estones que ens ha fet passar el Club de Rem, sobretot l'equip femení, amb gran quantitat de trofeus aconseguits.

8. Com a club que forma part de la FVCV, quina relació hi ha entre les dues entitats?

Estem en contacte continu amb la Federació, encara que no participem en moltes accions conjuntes. És una assignatura pendent que espere solucionar en breu ampliant les relacions que ens uneixen.

9. A llarg termini, quins plans o idees de futur teniu des de la Junta directiva per al club? Aspectes que vulgueu fomentar o millorar, quant a les vostres instal·lacions, competicions, etc.

En aquests moments estem en un moment molt delicat, ja que ens trobem en ple procés de renovació de la concessió del port. Som un Club molt modest, i les exigències de l'Administració molt elevades, tant per al tràmit de la renovació com d'una prorroga del venciment. Estem en contacte continu amb l'Ajuntament d'Oliva per a anar plegats en aquesta etapa, que marcarà el futur del Club. Soc optimista perquè crec que la labor social i esportiva que hem desenvolupat en aquests anys ha de tindre's en compte a l'hora de prendre decisions tan importants que afecten una gran massa de gent del poble d'Oliva.