Actualidad Noticias Descobrint a un president: J. Agustín Serrano i el Club Nàutic de Vinaròs

Descobrint a un president: J. Agustín Serrano i el Club Nàutic de Vinaròs

Entrevistes
04 maig 2021
'Som conscients que cal tindre una col·laboració entre els clubs i la federació. Tots som necessaris i ens necessitem per a continuar secundant i fomentant el que ens uneix que és el món de la vela i la mar' J. Agustín Serrano
FVCV
FVCV
Vinaròs

1. Abans de començar, per a qui no estiga familiaritzat amb el Nàutic ni amb José Agustín Serrano, què hem de saber sobre aquest club i el seu president?

El Club Nàutic Vinaròs, com a entitat esportiva, es va crear l'any 1973, i des de sempre hem intentat estar oberts i pròxims a la gent de Vinaròs. Som un poble de mar. No som un club de grans dimensions el que ens permet tindre un ambient familiar i pròxim entre tots els socis. Jo soc empresari de 58 anys, nascut a Vinaròs i soci del club des de fa més de 20 anys. Aficionat a la vela i a la pesca i intent participar en totes les competicions que organitzar el club tant en regates de creuers com concursos de pesca.

2. Vas arribar a la presidència en 2017, quins van ser els motius que et van animar a presentar la teua candidatura per a presidir el Club Nàutic de Vinaròs?

Ja formava part de l'anterior Junta directiva com a vocal de la secció de pesca, i se'm va proposar encapçalar la llista com a president d'una nova Junta Directiva. Vaig pensar que podia aportar el meu granet d'arena a aquesta entitat. Els motius principals van ser el continuar treballant per al nostre club i els nostres socis.

3. Quan vas arribar a la presidència, sobre quines línies d'actuació volies treballar i quines eren les teues prioritats?

En l'anterior junta com a vocal de pesca vaig crear i vaig impulsar la secció de pesca amb l'organització de proves competitives dins del calendari de la Federació, igual que estàvem amb la vela de creuers. Ja com a president vaig posar l'accent en la meua junta directiva a potenciar i fomentar les activitats esportives, tant les de competició de vela de creuers com la pesca, i especialment centrar-nos en la vela de base. Remodelar les instal·lacions del club que a causa dels anys estaven obsoletes i a poc a poc li hem anat donant un canvi d'imatge a l'entitat.

4. Després de tres anys, has aconseguit complir aquells objectius que et vas proposar?

Majorment sí, hem continuat potenciant les seccions esportives, així com l'aspecte lúdic i social i sobretot que el soci participe en el dia a dia del Club.

5. Se t'ha quedat algun pendent que t'agradaria realitzar?

Sempre queden coses i millores per fer. Però el principal i en el que estem ara més centrats és renovar la concessió administrativa amb la Generalitat. Com molts altres clubs de la Comunitat València estem en una situació d'autoritzacions i esperem en breu poder tindre una nova concessió per a emprendre millores i noves inversions tant en l'aspecte esportiu com en infraestructures, entre elles un nou local social i oficines, així com cobrir la zona de pàrquing, etc.

6. En tots aquests anys de treball juntament amb la junta directiva, de quins assoliments us sentiu més orgullosos?

Ens sentim orgullosos de treballar conjuntament per al club i per a tots els nostres socis. Que el soci se senta satisfet del nostre treball i esforç per a millorar el Club i que puguen gaudir de la seua afició a la mar.

7. Quin moment has pogut viure com a president que guardes en el record amb especial afecte?

Sempre és gratificant que el soci se senta satisfet del treball realitzat per la junta directiva i el demostre dia a dia i sobretot, en el suport que rebem en cada Assemblea General de socis.

8. Hui dia, quin pes té el Nàutic en la vida social de Vinaròs?

És una entitat molt arrelada i consolideu a la ciutat. Participem en actes socials que organitza l'Ajuntament com són les festes patronals de Sant Joan i Sant Pere. El Club celebra actes socials i culturals oberts a la ciutat, col·laborem amb les altres entitats esportives que celebren actes i competicions en les quals el suport del Club és important, com a proves esportives nadant.Des de fa anys venim col·laborant amb l'ajuntament en l'esport base donant a conéixer i la vela infantil a tots els alumnes escolars de Vinaròs.Sempre hem volgut participar i estar integrats en la vida social de Vinaròs.

9. L'escola de vela i el rem són les vostres activitats esportives principals, en quina situació estan ambdues hui dia?

La nostra escola de vela va ser homologada per la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana l'any 2004 i des d'aqueixa data sempre hem secundat i fomentat la pràctica esportiva de la vela a nivell de base. Creiem que el nostre futur depén en gran manera dels joves de hui dia, en aquest sentit sempre pretenem que l'escola vaja creixent dia a dia i estiga integrada a la nostra ciutat. A causa de l'actual augment i interessos per la pràctica disciplines com el paddelsurf, kayac, rem, … estem realitzant els tràmits per a crear una nova secció que englobe aquestes disciplines i donar resposta a aquesta demanda.

10. Sou part de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana, quina relació hi ha entre les dues entitats?

La veritat que molt bona, sempre hem tingut una relació bona, directa i àgil. Quan ens han fet falta sempre ens han ajudat i recolzat en tot, a l'igual quan ens han demanat la nostra col·laboració.Som conscients que cal tindre una col·laboració entre els clubs i la federació. Tots som necessaris i ens necessitem per a continuar secundant i fomentant el que ens uneix que és el món de la vela i la mar.

11. Com a president del club, quines potencialitats creus que ofereix el Nàutic per a la ciutadania en general?

El nostre interés és satisfer les necessitats dels nostres socis, que el soci se senta satisfet del seu club i que es trobe còmode i segur en les nostres instal·lacions. Que puga vindre i gaudir de la seua passió, que navegue, que puga competir en proves de vela, en proves de pesca i en actes lúdics i socials organitzats per l'entitat. Tot això li ho transmetem a la ciutadania en general, que perceben que estem oberts a tots i que ací poden gaudir i practicar activitats esportives vinculades amb la mar, que en el fons és una ciutat de mar i per a la mar.

12. Hi ha algun lema o principi que intentes aplicar en cada decisió o pas que es dona des del club?

L'únic principi en el qual ens basem és que cada decisió que prenguem en la junta directiva siga en bé del soci i del Club.