Actualidad Noticias Copa Autonòmica: nova prova puntuable per als ILCA 6, 29er i 420

Copa Autonòmica: nova prova puntuable per als ILCA 6, 29er i 420

20 nov. 2023
La cita organitzada pel Real Club Nàutic de València ha reunit en la seua Base de Regates a 200 regatistes
RCNV

Este cap de setmana s'ha celebrat El Trofeu Llevant 2023, regata puntuable de cara a la Copa Autonòmica de la temporada per als ILCA 6, 29er i 420. La cita, organitzada pel Real Club Nàutic de València, ha reunit en La Base de Regates del club a 200 regatistes procedents de la Comunitat Valenciana, Madrid, Balears, Regió de Múrcia i amb Irlanda donant el toc internacional a la regata.

I és que a més d'estes tres classes de vela lleugera que puntuaven per a la Copa, en el Trofeu també van estar competint els ILCA4, la flota de Snipe, Vaurien, Hobie Cat 16 i Patí a Vela.

Una edició que ha estat marcada pel vent, encara que la cita de València ha brillat una vegada més pel seu excel·lent nivell organitzatiu. Ja en la jornada de dissabte Èol va posar l'accent en les dues àrees de regata, condicionant molt el programa. Una dia que va concloure amb tres proves per als Snipe, dos per als 29er, 420, ILCA 6, Hobie Cat 16, Vaurien i Patí a Vela, mentre que els ILCA 4 es van acomiadar de la cita valenciana amb una.

En la segona jornada el vent es va absentar per complet i després de diverses hores d'ajornament en l'aigua, amb la flota llista per a arrancar, el comité hissava ‘Intel·ligència sobre A’ i tots a terra sense poder completar una prova, donant per vàlid els resultats del dia anterior per a configurar els podis en les classes participants i puntuar en els ránkines

En esta línia i quant a les classes dobles, arrancant amb els 29er, el podi s'ha tancat amb Sara i Isa Momplet (RCN València). Tres triomfs parcials li han servit per a fer-se amb el títol. Plata i bronze per a Elena de Tomás i Obdulia Fernández de Ybarra i Mateo i Simón Codoñer, tots del club sede.

Xàbia ha manat en el podi dels 420, encara que l'or viatja a Alacant de la mà de Joaquín Valero i Guillermo Rodríguez (RCR Alacant). Cal destacar que els alacantins han sumat 4 punts els mateixos que han aconseguit Fernando Puig i Kevin Lenis (CN Xàbia), mentre que el tàndem mixt de Xàbia, amb Lucy Crosbie i Carlos Carbonell es pengen el bronze amb 7 punts.

Molt repartit ha estat el podi en la classe Vaurien, encara que el triomf es queda a casa gràcies als 4 punts reeixits per Carlos Francés i Susana Gil (RCN València). La segona ha sigut per a Tim Corcorán i Pilar Perlines, que han sumat 5, mentre que Eduardo Belosillo (CN Serranillos) i Esperanza Pérez (RCR Cartagena) són tercers en el podi amb 10 punts.

Sense sorpreses en la flota Snipe, encara que condicionat el resultat final davant l'absència de proves en esta segona jornada. El RCN de Madrid, amb Fabio Bruggioni i Andre Rosa s'emporten el Trofeu Llevant. La plata es va Ca Pastilla amb Víctor Pérez i Lucca Rosa. El bronze es reparteix, amb la tripulació formada Joaquín Armengot (RCM Santander) i Jovi Marzal (RCN València). Els campions han sumat 7 punts per 10 la segona tripulació i 11 la tercera.

El podi en Hobie Cat 16 era el previst, fins i tot amb eixa jornada menys. Ana Tomás (CR Pobla Marina) i Marc Jovani (C Cullera Garbí) es fan amb el primer lloc amb 6 punts. A un de diferència s'han col·locat To i Antonio Llabrés i a 2 dels vencedors s'han situat Javier Milara i Javier Alcàsser (CV Benicàssim).

En classe individuals i pel que respecta al Patí a Vela, amb dues proves completades, el podi es forma amb Vicente Pastor (RCN València), Sergi Mas (C Cullera Garbí), tots dos finalitzen empatats a 3 punts, i el bronze és per a José Vives (RCN de València) amb 7 punts en el seu caseller.

El ILCA 6 Absolut el Trofeu Llevant viatja a Dénia. Jaume Castaño (RCN de Dénia) és primer, mentre que la plata i el bronze és per a Pedro Adán (CN Santa Pola) i Guillem Balaguer (RCN València). En dones, les tres places de podi han sigut per a Ascen Roca (RCN Torrevieja), acompanyada per Sheila Martínez (CN Campello) i Adriana Castro (RCN Torrevieja).

Quant a les categories, en la primera d'elles: SUB21, Adriana Castro es fa amb el trofeu, seguida de Claudia Adán (CN Santa Pola) i Elsa Rodado (FVRM). En la SUB19 repeteix la torrevejense Castro, plata per a la murciana Rodat i bronze per a una altra regatista de la Regió: Aitana Baeza (RCR Cartagena). Es tanquen les categories amb els SUB17, i tres places de podi que s'han repartit Rodat, Berta Ramón-Borja (RCR Alacant) i Irene de Tomás (RCN València).

Pel que respecta als ILCA 4, domini absolut del RCN de València. Quique García es fa amb el primer lloc, seguit de Javier Bellver i Pablo Grin.

La cerimònia de clausura i lliurament de trofeus ha comptat amb la presència de Rafel Xirivella, vicepresident de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana i Marisa Arlandis, president del RCN de València, acompanyada per Chema Escudero, vocal de Vela RCNV.

Podeu consultar com han afectat estos resultats al ránking autonòmic de cadascuna de les classes que puntuaven en el següent enllaç: https://somvela.com/es/rankings?ini=1