Actualidad Noticias Carlos Olsson i Genis Hontoria preparats per a iniciar la Mini Transat – Eurochef 2021

Carlos Olsson i Genis Hontoria preparats per a iniciar la Mini Transat – Eurochef 2021

17 set. 2021
Falten 10 dies perquè els valencians s'endinsen en aquesta aventura transatlàntica al costat d'altres 88 regatistess
FVCV
Francia

Carlos Olsson i Genis Hontoria ja estan en la costa atlàntica de França per a donar principi a una de les regates més exigents del món: la Mini Transat. Per a ells, aquesta aventura que s'ha convertit en una forma de vida, està a punt de començar i nosaltres no ens perdrem detall.

El 26 de setembre es donarà el tret inicial a aquesta regata bianual que porta celebrant-se des de 1977. Dividida en dues etapes, la competició comença en el jacint francés i finalitza al Carib, fent una escala a les Illes Canàries. Un total de 1500 milles que tant Carlos com Genis hauran de completar en solitari demostrant la seua capacitat mental i física en la navegació d'altura.

Després de completar les més de 2500 milles navegant per Europa, Carlos Olsson va aconseguir la classificació al costat de Koan el veler Pogo 2 de 2007 que serà el seu gran company d'aventura. Pel seu costat, Genis Hontoria afrontarà el desafiament amb el Blue Oscar, un Nacira que ja sap el que és guanyar la Mini Transat ja que ho va fer en 2013 i va tornar a participar en 2017.

Augmenta el nombre de participants

Inicialment limitat a 84, el nombre d'inscripcions en la Mini Transat - EuroChef 2021 s'ha augmentat aquest mes perquè siguen 90 els esportistes que puguen competir en aquesta regata. “Per a cada edició s'estableixen estrictes criteris de qualificació dissenyats per a garantir al màxim la seguretat dels regatistes, cosa que significa que hi ha un límit en el nombre de competidors. Encara que és impossible satisfer les expectatives de tots, hem fet tot el possible perquè el major número possible de regatistes tinga l'oportunitat de salpar en la regata i el millor que podem fer hui és 90. Per tant, podem obrir les portes a sis nous regatistes enguany”, explica Marc Chopin, president de l'empresa Korrigan i organitzador de l'esdeveniment.

Només 10 dies per a començar l'aventura

A escassos dies que es done el tret d'eixida, els regatistes valencians es troben en la costa atlàntica de França ultimant els detalls per a embarcar-se en aquest nou repte transatlàntic.

“Aquesta setmana he estat preparant moltes coses d'última hora i és un no parar. Ens hem ajuntat part dels espanyols en una casa i estem compartint aquests últims preparatius, llavors ho porte bastant bé. En el Blue Oscar funciona tot perquè ja vaig voler fer l'última regata amb la configuració que anava a portar en la Mini. Així que bastant tranquil i relaxat, però sense parar de fer coses”, confessa Genis Hontoria.

Per part seua, Carlos Olsson i el seu Koan 691 també estan preparats per a llançar-se a aquesta aventura que comença aquesta setmana amb l'obertura del vilatge. El del Club Nàutic d'Altea va començar l'any preparant-se gràcies al projecte col·laboratiu “Bridges no the Siga”, amb el qual també pretén aconseguir “que el meu somni de creuar l'atlàntic en solitari servisca per a acostar la mar a la gent” Carlos Olsson

Segueix tota aquesta aventura amb nosaltres!