Actualidad Noticias “Cada vegada hi ha un major interés en la pràctica de les diferents disciplines nàutiques.” - Eduardo Revert, Gerent del Club Nàutic de Benidorm.

“Cada vegada hi ha un major interés en la pràctica de les diferents disciplines nàutiques.” - Eduardo Revert, Gerent del Club Nàutic de Benidorm.

Entrevistes

07 gen. 2021
Els JOCS Esportius de la Comunitat Valenciana ja estan en marxa.
Prensa FVCV
Prensa FVCV
Benidorm

1. La XXXIX edició dels Jocs va començar al setembre, com se situa la vela dins d'aquesta edició?

La vela en els Jocs es troba dins dels esports classificats per la mena de rendiment que s'exigeix als esportistes en el grup de promoció. Conjuntament amb el futbol, futbol sala, natació, tennis, bàsquet, multiesport, etc., està dins dels esports amb més pràctica. Vull recordar que, dins de les Activitats Nàutiques, la nostra Comunitat és un de les destinacions més sol·licitades per a practicar esports nàutics i que els nostres residents senten cada vegada un major interés en la pràctica de les diferents disciplines nàutiques.

Crec que és per això que la Generalitat, conjuntament amb les escoles de vela privades que estan homologades per la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana, estan tenint un gran auge.

 

2. A causa de la situació actual provocada per la pandèmia, de quina manera han afectat les restriccions a la celebració dels JOCS?

Aquest any 2020 s'han deixat de realitzar moltes formacions per motius de la pandèmia del Covid-19, la qual cosa ha suposat una paralització de tots els projectes.

 

3. Com heu superat aquestes restriccions en el sector de la vela?

Sabem que el risc zero no existeix i la infecció no distingeix, ni edat, ni sexe, ni hàbits esportius. Les mesures de prevenció i higiene han sigut màximes, recomanant als nostres regatistes, tant dins de les instal·lacions com fora d'elles, l'ús continu de gels hidroalcohólics i màscares, així com la contínua rentada de mans i material.

S'han seguit tots els protocols per a extremar les precaucions en viatges, hotels i en les instal·lacions esportives en competicions, s'intenta evitar el contacte físic, no es deixa compartir material, les botelles d'aigua individuals i s'ha prohibit també l'ús de vestuaris.

 

4. Els esportistes hauran entrenat dur per a aquesta edició, explica'ns, com han dut a terme aquest entrenament?

A causa de la pandèmia enguany la majoria de les escoles de vela han vist reduït el nombre d'alumnes, per la qual cosa els entrenaments no han sigut molt intensos. Els entrenaments s'han dut a terme seguint tots els protocols exigibles: control de temperatura diari, neteja exhaustiva dels materials i mesures de distanciament entre els vaixells, entre altres.

 

5. Quins han sigut les classes que s'han presentat?

Les classes que es presenten es divideixen en tres modalitats: Vaixells individuals d'aparell fix (Optimist C), Vaixells individuals d'aparell lliure (Taules Bic Techno 293 sub-13) o Vaixells Col·lectius a determinar per cada club i que hauran d'estar compostes per 4 regatistes damunt del vaixell.

 

6. De cara als pròxims mesos, com veus la posició de la vela? Quines expectatives hi ha?

Hem d'intentar no viure d'esquena la mar, estem detectant que per part dels ajuntaments s'estan rebent suports i demostren una relació més estreta amb els clubs. A més, la Fundació Trinidad Alonso s'està bolcant amb els nostres regatistes.

Aquestes ajudes fan que les expectatives cresquen i als nostres regatistes se'ls veja amb més il·lusió i esperança.

Per desgràcia, a Espanya tenim poca cultura de mar i de vela, però estic segur que amb les ajudes que estem intentant rebre remuntarem el vol quan finalitze aquest malson de la pandèmia.

 

7. Quants xiquets han aprés a navegar aquest estiu a les escoles de Vela Homologades?

Enguany malgrat estar en plena Pandèmia del SARS-COV-2, el nostre esport en ser a l'aire lliure i en complir des del primer moment amb els protocols establits per les institucions i la Federació, ha pogut arrancar ràpidament i ha transmés seguretat als xiquets i pares i les Escoles de Vela han estat molt concorregudes. Enguany s'han tramitat més de 6.000 llicències d'escola, la qual cosa suposa un 80% de les xifres de l'any 2019, sent enguany principalment la campanya només d'estiu i tardor.

Molts d'aquests alumnes d'estiu han decidit continuar navegant a la tardor en els nostres clubs.

 

8. De quina manera esteu promocionant la vela en la campanya escolar de primavera i estiu?

Cada vegada més les nostres escoles es mantenen amb activitat durant tot l'any amb campanyes escolars i d'instituts. Estem treballant des de la Federació per a ràpid poder estar dins del programa Esport a l´Escola de la Generalitat.