Actualidad Noticias Alzira Moraira, Brujo i Smerit lideren la general provisional de les 300 Milles A3

Alzira Moraira, Brujo i Smerit lideren la general provisional de les 300 Milles A3

Creuer

29 abr. 2021
Les 300 Milles A3-Trofeu GREFUSA s'ha posat en marxa hui amb 22 vaixells sota unes magnífiques condicions de vent de l'ES amb uns 10 nusos d'intensitat que es mantenen quan la flota li resten unes 20 milles per al primer pas, a Tabarca.
Sailing Comunicación
Sailing Comunicación

Les 20° edició de les 300 Milles A3-Trofeu Grefusa ja navega rumb a l'illa de Tabarca, primer pas d'aquesta edició que ha estat marcada per l'ajornament de quasi dos mesos per la pandèmia, i també pel programa social que s'ha vist reduït per aquesta situació sanitària. Encara i pesar de tot això, la regata organitzada pel Club Nàutic Moraira s'ha posat en marxa amb 22 vaixells, els quals han oferit en la badia de Moraira un espectacle increïble en el moment de l'eixida, amb vent de component SE de quasi 10 nusos d'intensitat. Una eixida que ha estat bastant agrupada, encara que en el moment de la deixada anar s'ha estirat i després de depassar la línia parteix de flota ha anat a buscar el brode de terra, principalment els vaixells de la zona.
 
Els grans, per contra, han optat pel seu costat esquerre cap al brode de fora, encara que després dels primers compassos han virat amb la proa apuntant cap al penyal de Ifach. La resta continuava molt pegats a terra. Després de superar Calp, la navegació ha sigut bastant ràpida cap al primer pas obligat, situat a l'illa de Tabarca.
 
Al tancament de la nota de premsa el cap de les ’300 Milles A3’ es troba a unes 19 milles nàutiques de l'illa de Tabarca, la qual la deixaran per babord. S'espera el pas dels primers vaixells sobre les 22.00 – 23.00 hores, encara que depén de les condicions de vent. Després de superar aqueix pas enfilaran rumb a Es Vedranell (Eivissa), després prendran l'illa de les Columbretes (Castelló), Peñeta del Moro (Cullera).