Actualidad Noticias 20 noves medalles de caràcter nacional per a la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana

20 noves medalles de caràcter nacional per a la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana

Resultats
02 maig 2023
El Somvela Team ha copat els podis de les Copes d'Espanya d'ILCA6, Optimist, Windsurf i Europe així com del Campionat Nacional de 29er
FVCV

La Federació de Vela de la Comunitat Valenciana inaugura maig de la millor forma possible: penjant-se 20 medalles de caràcter nacional gràcies a la magnífica actuació que han signat els regatistes Somvela.

En total han sigut quasi 90 regatistes i entrenadors els que s'han desplaçat, de manera simultània, a diferents punts de la península per a competir en les Copes d'Espanya d'ILCA6, Optimist, Windsurf i Europe i en el Campionat Nacional de 29er.

Un desplegament tant tècnic com organitzatiu per a la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana, que, una vegada definit el nombre d'esportistes convocats que configuraran l'equip autonòmic de la classe, ha de posar tota la maquinària en marxa per a preparar el desplaçament i organitzar tant el material com el personal que assistiran a aquest.

‘Quant al personal, la FVCV marca el límit en les regates autonòmiques d'1 entrenador cada 8 esportistes. En els nostres equips estem intentant baixar el ràtio entrenador/esportista perquè es puga fer un millor treball i els *regatistas estiguen millor atesos’ ens compta Lucía Reyes.

‘Una de les coses que més ens porta de cap i crec és una cosa molt característica del treball dels tècnics en Vela, i que alhora està molt poc valorat per aquells que no ho viuen, és que els tècnics són els que s'encarreguen de transportar el material i conduir tot el camí amb el perill que comporta’ ressalta Lucía.

‘Per això a l'hora de preparar els desplaçaments una de les coses que necessitem saber és si els tècnics autonòmics posseeixen el carnet B+E per a poder portar remolcs pesats o no, això ens condiciona molt el tipus de remolc i la quantitat de vaixells que pot transportar. I sabent els esportistes i el remolc que pot portar l'entrenador ja triem la pneumàtica. En la FVCV comptem amb 3, els clubs ens presten i també l'empresa de València Charter ens ajuda a completar les logístiques quan necessitem més i els clubs no tenen disponibilitat’ conlcuye.

Tot un treball de producció que comença a principis de temporada, quan l'equip esportiu, amb el calendari en mà, organitza la temporada segons objectius, ránkigs i classes. La labor veu els seus fruits, en presenciar com a nostres regatistes brillen i cullen grans èxits com les vint medalles que s'han penjat durant aquests últims nacionals.

Copa d'Espanya d'ILCA6

La boira i l'absència de vent van condicionar el desenvolupament de la Copa d'Espanya de ILCA 6 que aquesta temporada s'ha celebrat en les aigües biscaïnes del Abra.

Però aquestes condicions no han sigut impediment perquè les regatistes del Somvela Team hagen sigut les protagonistes i s'hagen portat per a la Comunitat Valenciana un total de sis medalles.

En categoria absoluta Sheila Martínez i Ángela Andugar, totes dues del CN Campello, es van penjar la plata i el bronze respectivament. En u21 van ser Adriana Castro (RCNT) i Claudia Adán (CNSP), els qui van pujar al segon i tercer lloc, i al seu torn Adriana es va agenciar l'or en u19 compartint podi amb Irene de Tomás (RCNV) que es va emportar el bronze.

Campionat d'Espanya de 29er 

Amb llum pròpia van brillar les tripulacions de la FVCV durant el Campionat d'Espanya de 29er que ha tingut lloc en el Real Club Nàutic de Laredo i on els regatistes han hagut de fer-li front a un camp de regates molt complicat, amb condicions molt variables.

Però el domini valencià va ser indiscutible i Sara i Isabel Momplet (RCNV) es van proclamar campiones absolutes aconseguint huit triomfs parcials dels deu disputats. Pel seu costat, els germans Mateo i Simón Codoñer (RCNV) que han quedat segons en la general, s'han portat l'or en categoria masculina.

Elena de Tomás i Obdulia Fernández d'Ibarra (RNCV) també s'han emportat un metall després d'aconseguir la tercera posició en categoria femenina.

A més, gràcies a ells la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana es proclama campiona per autonomies en 29er.

Copa d'Espanya de Optimist

Tres ors i quatre passes. Això és, la qual cosa ni més ni menys, ha aconseguit l'equip autonòmic de optimist durant la celebració de la Copa d'Espanya de la classe que s'ha disputat en el Club Nàutic de Ciutadella.

La regatista Blanca Ferrando (RCNV) s'ha emportat el primer lloc en la classificació femenina sub16, seguida de Marta Ferrando (RCNV) que s'ha emportat el segon lloc de la general femenina però també or en sub13 femení.

Quant a les classificacions masculines Arthur Baker (CNJ) ha pujat al primer lloc en sub13.

Amb aquests resultats es tanquen els equips que aniran al mundial i a l'europeu i són Blanca i Edu els qui han aconseguit la passada per al mundial i Marta i Mateo per a l'europeu.

Copa d'Espanya de Windsurf

En la Copa d'Espanya de Windsurf que s'ha desenvolupat a Salou, el Somvela Team ha obtingut cinc medalles en les diferents categories que hi havia en joc.

En IQFoil sub17 femení Martina Mantovani (RCNV) ha pujat al tercer escaló del podi. Una posició que també ha aconseguit Enrique Parrés (CNSP) en la classificació de Techno 293 sub15 masculí.

I en Techno Plus masculí Pau Hernández (RNCV) s'ha penjat la plata i Leandro Baeza (RCNT) el bronze. Un bronze que també s'ha agenciat Marta Fructuoso (RCNT) en femení.

Copa d'Espanya Europe

I per a acabar la Copa d'Espanya de la classe Internacional Europe que s'ha celebrat en Els Narejos i on han sigut dos les medalles aconseguides de la mà de regatistes del Real Club Nàutic de Torrevieja: Alejandro Pareja que s'ha emportat el bronze absolut i Jose María Alcanyís que ha obtingut l'or en sub18 masculí.

Unes medalles amb les quals la FVCV no deixa d'augmentar el seu palmarés aquesta temporada i de treballar amb la vista posada a continuar creixent les pròximes. ‘Enguany li estem donant més treball als entrenadors demanant-los un registre diari de les condicions meteorològiques i així poder crear una base de dades dels diferents llocs on competim. D'aquesta manera quan es repetisquen campionats en les mateixes seus tindrem dades per a conéixer el camp i el lloc’ conclou Lucía Reyes.