Actualidad Noticias ‘La missió que tinc és implementar en el terreny econòmic la política de la federació, la responsabilitat és contribuir a la millor gestió’ Ana Caso, Tresorera de la FVCV

‘La missió que tinc és implementar en el terreny econòmic la política de la federació, la responsabilitat és contribuir a la millor gestió’ Ana Caso, Tresorera de la FVCV

Entrevistes

06 maig 2021
'Una FVCV amb economia sana i tot el possible suport als nostres equips de competició, executar amb màxima responsabilitat la nostra tasca d'organitzadors de l'esport de competició i regular i dirigir la formació dels nous esportistes i tècnics' A. Caso
FVCV
FVCV

1. La teua funció de tresorera implica ser una figura financera clau que maneja inversions, gestió de risc i pràctiques comptables de la Federació. Explica'ns, quin és el nivell de responsabilitat que requereix aquest càrrec? quina és la part més gratificant del teu treball? 

El meu rol en la FVCV és de directiva i com tots els altres directius de la institució som voluntaris, la missió que tinc és implementar en el terreny econòmic la política de la federació, la responsabilitat és contribuir a la millor gestió i el més gratificant en aquest voluntariat és ajudar al desenvolupament del meu esport. 

2. La situació actual provocada per la pandèmia, com us ha afectat? 

Els directius ens hem reunit virtualment, com tothom, amb els avantatges i inconvenients que el sistema comporta, la pandèmia ens ha afectat a tots en tots els terrenys en major o menor mesura, però especialment a les institucions esportives, en el nostre cas, per sort, cada vegada més hem pogut eixir a navegar i es reprén el pols de les competicions. 

3. De cara a pròximes temporades, quins objectius en termes numèrics et planteges? 

Una FVCV amb economia sana i tot el possible suport als nostres equips de competició, executar amb màxima responsabilitat la nostra tasca d'organitzadors de l'esport de competició i regular i dirigir la formació dels nous esportistes i tècnics.

4. Sembla que a poc a poc la situació va millorant, i amb això, diferents projectes de la FVCV van eixint a flotació… Explica'ns algun projecte del qual formes part i estigues entusiasmada… 

Estem culminant el desenvolupament d'un projecte esportiu de vela femenina amb dos vessants ben diferents, un de difusió i iniciació de la dona en el nostre esport i un altre de competició en monotips, a més optem als Premis Iberdrola de Dona i Esport i si aconseguim algun d'ells podrem impulsar la incorporació de la dona a l'esport de la vela. 

5. Com ha sigut el recorregut per a dur a terme tots dos projectes relacionats amb Esport i Dona? Creus que és un punt feble amb el qual compta la FVCV? 

Tenim un grup de dones amb el qual estem en contacte a la recerca de la millor manera de generar sinergies que ens faciliten incrementar el nostre nivell tècnic i per tant competitiu i així poder participar en condicions més iguals. En la Junta Directiva de la FVCV complim amb els criteris de paritat del Govern de la Comunitat Valenciana, i les dones tenim posicions concordes amb el voluntariat que pretenem fer.

6. Normalment se sol destinar menys diners a l'esport femení… passa el mateix amb la Vela? quins factors es tenen en compte en un pressupost de Vela femenina? Com es distribueix? 

No ocorre així en la vela, en el nostre esport hi ha classes i categories masculines i femenines i els nostres equips de competició són tecnificats i subvencionats sense cap distinció.

7. Ja finalment, ara que comença el bon temps i la temporada estiuenca… tindràs temps per a gaudir de la mar i desconnectar navegant? 

Segur, tinc previst competir ja al maig en el Cpto. Aut. de Creuers en un vaixell molt competitiu, així com en la regata Peñon de Ifach. Navegue i competisc tot l'any, sempre que hi ha una oportunitat.