Actualidad Noticias ‘Aquesta aventura s´ha convertit en una forma de vida, la preparació psicològica és constant i en la mar la preparació està sent sorprenent, però així és la mar’ Carlos Olsson i la Mini Transat

‘Aquesta aventura s´ha convertit en una forma de vida, la preparació psicològica és constant i en la mar la preparació està sent sorprenent, però així és la mar’ Carlos Olsson i la Mini Transat

Entrevistes
24 març 2021
Després de completar les més de 2500 milles navegant per Europa, Carlos Olsson va aconseguir la classificació per a participar aquest 2021 en una de les regates més exigents del món: la Mini Transat
FVCV
FVCV
València

1. Arribar al punt d'eixida de la Mini Transat ja és només un èxit per si mateix perquè significa que has aconseguit completar més de 2500 milles navegant per tota Europa. El novembre passat vas aconseguir la classificació com va ser aquesta primera part o etapa de l'experiència? 

És el primer objectiu que vam haver d'avançar, perquè la suma de la situació covid i els reptes encara per superar, ens van fer apostar per la edicio 2023. No obstant això les milles van anar sumant i les ganes també, a meitat de temporada vam ser a Itàlia a fer dues regates i de camí, completem la calif (1000 milles en solitari, sense parades ni assistència) en només 8 dies!!. Crec que aqueix va ser el punt d'inflexió, on vam veure que arribàvem a la minitransat 2021.

2. Sis mesos després, arribes al Club Nàutic d'Altea juntament amb Koan, el veler Pogo 2 de 2007, per a descansar, revisar detalls i tornar a posar tot a punt per al desafiament. Després d'aquest break, en quin moment esteu ara?

Amb l'ajuda del meu club, col·laboradors i amics, hem fet una posada apunte a koan, entre altres coses hem deixat l'obra viva com a nova, reforçat timons, alleugerit amb sistemes pràctics i senzills, controlat l'eixàrcia i millorat el trimado. Vam poder provar les millores en les 200 milles A2, la qual acabem guanyant al costat del menorquí Felip Moll.

3. Aquest mes tenies previst tornar a regatejar a l'atlàntic per a anar adequant-vos, tant el vaixell com tu, a les condicions d'allí, quin calendari o timming de competicions tens previst?

Així és, la idea és navegar al màxim allí per a aprendre tot el que puguem abans de la transat, compaginant amb el treball, tenim previstes 4 regates acabant amb la fastnet al juny.

4. Fer hores de mar per a preparar-te de cara a aquest desafiament és molt important, però imagine que també cal treballar i entrenar la ment, com et prepares psicològicament?

Aquesta aventura s'ha convertit en una forma de vida, la preparació psicològica és constant, d'una banda en terra el dia es compon d'obstacles, en haver d'aprendre tants aspectes diferents que potser no són tan necessàries en altres modalitats. Des de parlar amb possibles *sponsors a calibrar el teu sistema de vent del pilot. En la mar la preparació està sent sorprenent, però així és la mar. Per a unir-me a la mar i a *koan, em vaig posar unes normes des del dia un, no portar motor i no parar abans del destí programat i quan hi havia calmes interminables i no hi havia motor per a anar avançant, vaig aprendre a relaxar-me i traure el millor d'aqueixos moments. Quan veia una ciutat interessant on mai havia estat o m'abellia una pizza, o dormir 8 hores recordava la meua promesa i continuava entrenant fins a aconseguir el port planejat.

5. La Minitransat és una de les regates més exigents del món no sols pels dies que has de passar aborde, 30 aproximadament, sinó perquè cal fer-ho en un vaixell de tan sols 6.5 m d'eslora. No hi ha cuina, llits, bany… com planifiques el dia i que rutines intentes seguir?

Trimar, estar a la canya i maniobrar es converteix en recompensa de la rutina a bord, recompensa després d'haver fet els deures... Descansar, menjar i beure és l'estructura d'aquesta mena de navegació en solitari i és el que més hem de treballar ja que el màxim rendiment s'aconsegueix amb bones mitjanes i acabant forta. Trobar un bon ritme diari, entre meteo, estratègia, descans, trimado, reparacions i més factors imprescindibles.

6. Per què has triat la navegació en solitari?, Què t'aporta o què t'impulsa a això?

M'agrada acompanyar o estar acompanyat però crec que tinc coses dins que unicament aprenc només. En terra sempre ens envoltem d'altres persones, idees i accions, això aveses ens fa perdre el nostre propi rumb. Quan estic només en la mar aprecie altres formes de companyia, el vent, l'aigua, veig colors i faig olor olors noves cada dia aveses fins i tot diferents espècies marines m'acompanyen. Crec que això m'ajuda a soltar la tensió de constant comparació i carrera que tenim en terra.

7. En un vaixell tan xicotet has de seleccionar molt bé el material que portaràs aborde, tens algun imprescindible que no et puga faltar?

Portar el mínim pes o poder moure el que portem és crucial en un vaixell tan xicotet amb tanta vela. Però el que no pot faltar són cacauets i anacards jaja.

8. Koan s'haurà convertit en el teu gran company d'experiències i amb el qual hauràs viscut milers d'anècdotes… hi ha alguna que recordes amb especial afecte?

Perquè ens trobàvem a mig camí entre Menorca i sud de Sardenya quan un xicotet ocell molt acolorit va decidir passar 24 hores aborde. Va començar volant al voltant de Koan que anava surfeant ones a tota vela de llarg, cantava i aterrava el més lluny del meu, va repetir aqueixa maniobra 3 o 4 vegades fins que es va sentir còmode i va romandre amb nosaltres la resta de la nit dormint al costat del mastil amb el cap secondida sota l'ala. Al matí, va alçar el vol i entre cants, va desaparéixer.

9. I ja finalment, quines expectatives tens respecte a la Mini Transat 2021?, quins objectius t'has marcat?

El meu objectiu principal és aprendre de cada moment, donar el millor de mi i superar-me. En tema de classificació, em compare amb els vaixells de la meua generació i dins d'aqueixa categoria una bona regata per part meua serà estar davant.