Actualidad Noticias Coneixes als cinc regatistes de la FVCV que estan lluitant per la passada a Tòquio 2021?

Coneixes als cinc regatistes de la FVCV que estan lluitant per la passada a Tòquio 2021?

Vela Olímpica
08 abr. 2021
Ángela Andugar, Lara Himmes, Ascen Roca, Sheila Martínez i Jesús Rogel són els esportistes valencians que opten a la classificació per a representar al país en les pròximes olimpíades
FVCV
FVCV
València

Amb els Jocs Olímpics de Tòquio molt a la vora, l'equip nacional de vela que representarà al país en cadascuna de les modalitats ja està quasi definit. Amb la certesa que Espanya ha confirmat la seua participació en 8 de les 10 classes olímpiques de vela possibles, encara hi ha dues modalitats en l'aire, per les quals el país haurà de lluitar per a classificar-se: ILCA 6 i ILCA 7.

Once són les xiques que actualment conformen l'equip preolímpic nacional de ILCA 6 (Làser Radial) i quatre d'elles pertanyen a la Federació de Vela de la Comunitat València. Del 17 al 22 d'abril en Vilamoura li la jugaran a tot o res, i el pròxim 24 d'abril ja coneixerem el nom de la regatista que ens representarà en els pròxims Jocs Olímpics en la modalitat de ILCA 6.

'Quan em vaig assabentar de la notícia, vaig modificar tota la meua planificació per a poder arribar en les millors condicions a aquesta competició perquè s'ha convertit en l'objectiu principal. Espere poder donar el millor de mi en la regata classificatòria perquè ens ho juguem tot a una sola competició. Soc conscient que és un objectiu difícil però donaré el meu 100% ja que és una oportunitat excepcional’ ens compta Ángela Andugar.

Ángela Andugar (CN Campello), Lara Sabina Himmes (RCN de Calp), Sheila Martínez (CN Campello) i Ascen Roca (RCN Torrevieja) són les quatre xiques de la nostra federació que lluitaran per la plaça a Portugal. Si bé la plaça per a Espanya està assegurada, només una de les onze podrà optar a ella. La persona que quede entre els 20 primers països tindrà plaça directa i si no entraria en joc el criteri tècnic on es valoren els resultats obtinguts en la Copa d'Espanya de Pollença.

‘L'objectiu final de totes és anar a les olimpíades, però el meu objectiu principal és divertir-me. Quan em divertisc, és quan m'ixen millor les coses i així, no sols aconseguiria fer una bona regata, sinó que a més realitzaria el meu somni: anar a les olimpíades’ confessa Ascen Roca.

‘Amb la classificació d'Espanya s'obri una oportunitat nova i la intentaré aprofitar donant-ho tot en Vilamoura. Però el meu principal objectiu és el campionat d'Espanya de classes olímpiques al setembre, després dels jocs’ declara per la seua part Sheila Martínez.

‘Totes tenim opcions i totes podem fer-ho bé. És cert que jo estic entre les més joves i per tant tinc menys experiència però això també té el seu avantatge: no tinc tanta pressió ja que el meu objectiu principal és aprendre i millorar de cara a futures temporada’ Lara Sabina Himmes.

L'altra categoria on un valencià s'està jugant la plaça a Tòquio 2021 és ILCA 7 (Làser Stardard). De la mà de Jesús Rogel (RCN Torrevieja) la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana té una altra porta encara oberta per a tindre representació en les pròximes olimpíades. Després d'estar entrenant els mesos de novembre i desembre a Las Palmas de Gran Canaria i febrer i març a Lanzarote, ara es prepara per a la cita en Vilamoura. Allí, l'equip nacional de ILCA 7 format per Joaquín Blanco, Joel Rodríguez, Carlos Roselló i Jesús Rogel hauran d'aconseguir una de les dues places europees que queden si volen seguir amb opcions rumb a Tòquio.

‘Les expectatives són altes i lluitarem fins al final per a aconseguir l'objectiu de la classificació. Però cal es conscients de ens enfrontarem a països molt potents com Itàlia , Holanda o Bèlgica que encara no tenen plaça i estarà molt renyit’ explica Jesús Rogel .

I remarca ‘m'he sentit molt abrigallat per la meua federació. Sempre he tingut un gran suport per part d'ells i els estic molt agraït. Arribar fins ací i estar on estic és sens dubte gràcies a la meua federació també’