Actualidad Noticias "La nostra motivació és que qualsevol persona puga quedar per a practicar vela o qualsevol esport nàutic amb la mateixa facilitat que per a un partit de futbol." - Serafín Antón, Director de l´Escola Nautilus Nautical Sports a Guardamar

"La nostra motivació és que qualsevol persona puga quedar per a practicar vela o qualsevol esport nàutic amb la mateixa facilitat que per a un partit de futbol." - Serafín Antón, Director de l´Escola Nautilus Nautical Sports a Guardamar

Escoles

25 gen. 2021
Les escoles continuen treballant perquè la vela arribe a tothom que l'apassione aquest esport.
Prensa FVCV
Prensa FVCV
Guardamar

1. Des de l'any 2017 exerceixes el càrrec de director de l'escola Nautilus Nautical Sports de Guardamar, per què vas decidir emprendre aquest projecte?

Encara que el nostre projecte va començar en 2011, no va ser fins a 2013 quan vam poder obrir el nostre centre durant tot l'any en el port esportiu marina de les dunes de Guardamar del Segura. Si bé en aquest moment soc jo el director esportiu, aquest és un càrrec dins de la nostra empresa el qual ha anat girant amb el meu soci Pablo Baile amb la direcció de seguretat i l'operativa de la nostra activitat. Aquesta rotació la plantegem des del principi com una de les nostres accions dins de l'estratègia empresarial amb la finalitat de no fer imprescindible a ningú en el nostre centre, i tots dos poder complir amb obligacions, tant de gestió i administració, com a operatives de la nostra activitat, cosa que hui dia és un fet.

La nostra idea l'hora d'iniciar el nostre projecte va ser crear una escola on els nostres usuaris pogueren practicar des de la iniciació fins al perfeccionament i continuar amb la pràctica posterior sense necessitat de tindre el seu propi material durant tot l'any. Això en el moment de la nostra obertura ens semblava inexistent o molt pobra.

 

2. Durant tota la teua trajectòria com a director, quin és el repte més fort al qual t'has enfrontat?

Sense tindre en compte enguany, bastant complicat per a totes les escoles de la *FVCV, sobretot al meu parer, per a les escoles l'únic manteniment de les quals és l'ensenyament dels esports nàutics i la seua promoció, és a dir, que manquem d'ingressos d'amarraments, @varadero etc. sumant a tot això, que els nostres contractes, en el millor dels casos és de 5 anys.

Jo diria que el moment més dur va ser durant els tres o quatre primers anys, on tant jo com el meu soci, vam haver de fer malabarismes de tota mena per a mantindre el nostre centre obert malgrat les perdudes.

 

3. Després de molts anys dedicat a la formació, vas decidir emprendre aquest projecte al costat de Pablo Baile, que s'ocupa de l'organització i la seguretat de les activitats que realitzeu, què va ser el que et va motivar per a llançar-te i obrir la teua pròpia escola?

En primer lloc, la nostra passió pels esports nàutics, a qui no li agradaria treballar d'allò que l'apassiona, tenim molta sort (riures).

I, en segon lloc, la falta d'oferta per a tots els públics més enllà de la temporada d'estiu. Nosaltres pensem que, si bé gran part de la gent de les zones de costa com la nostra viu d'esquena a la mar o als esports nàutics, és per la falta d'oferta accessible que els permeta conéixer el nostre meravellós món. Per posar un exemple, la nostra motivació és que qualsevol persona puga quedar per a practicar vela o qualsevol esport nàutic amb la mateixa facilitat que per a un partit de futbol, bàsquet etc.

 

4. Sou una escola que forma part de la xarxa d'escoles de FVCV, quins beneficis us aporta i quina relació hi ha entre totes dues entitats?

Només pertànyer a un grup tan nombrós com el de la xarxa d'escoles, en el qual a més he de dir que la relació entre escoles és excel·lent a tots els nivells és meravellós.

Tothom pot proposar o exposar qualsevol tema on ens anem enriquint tots de tots. A més, a això li sumes l'assessorament esportiu, gestió de llicències i que estan darrere del telèfon per a qualsevol qüestió tècnica. Per a nosaltres portar el logo de la FVCV és el nostre major segell de qualitat.

 

5. Quina és la teua opinió sobre la xarxa d'escoles que s'ha creat a la Comunitat Valenciana?

Fent una mica d'anàlisi dels anys que portem dins de la xarxa d'escoles, on s'han dut a terme molts projectes, per destacar alguns com el pla director d'escoles o el pla estratègic que elaborem conjunt totes les escoles de la xarxa que han tingut molt d'èxit.

A més, veient que, en la situació actual, es continua treballant a un ritme major si cap per part de la FVCV, en pro de la xarxa d'escoles crec que cal ser molt optimistes amb el futur.

 

6. Quina és la part més reconfortant de dedicar-te a la formació nàutica?

Poder transmetre tots els valors que ens aporten els esports com la vela, windsurf etc. sobretot la satisfacció personal en veure les cares dels teus alumnes quan aprenen a navegar, aconsegueixen anar al planatge o simplement aconseguir entrar a la mar i perdre-li la por. Aquestes cares com els dic jo als meus tècnics no hi ha propina que les compense. Per a nosaltres aconseguir adeptes al nostre esport és motiu d'orgull.

 

7. De quina manera s'impulsen les activitats i cursos que realitzeu a l'escola?

Crec que com totes: xarxes socials, web, flyers per a les campanyes d'estiu i coses puntuals, com no la labor comercial tant de Pablo com la meua.

Però sens dubte el que més ens funciona és la fidelització dels nostres alumnes, de fet, el boca-orella continua sent la via d'entrada de la majoria dels nostres alumnes i usuaris.

 

8. Hui dia i amb el panorama actual, de quina manera s'ha fet front des de l'escola al COVID-19?

En el nostre centre hem adaptat el protocol que elabore la FVCV, que al meu entendre va ser un grandíssim treball i molt fàcil d'adaptar. A la vista estan els resultats veient l'anterior campanya d'estiu que va començar molt costa amunt i les EVCV hem sabut respondre a aquest repte amb solvència.

 

9. Ateses aquestes mesures, què ha canviat en el funcionament de l'escola?

Sens dubte crec que l'any ha sigut dur i sembla que encara ens queda un camí que esperem no siga massa llarg. Al meu entendre, el conjunt de les escoles s'ha reforçat tant en organització com a l'hora de prioritzar, a això cal sumar-li el treball per a adaptar-nos als nous projectes de la FVCV.